Συμπληρώθηκαν οχτώ χρόνια από το ναυάγιο του κρουαζιερόπλοιου Sea Diamond στη Σαντορίνη και μία νέα δίκη για τους υπευθύνους είναι προ των πυλών.

Με απόφαση του Αρείου Πάγου, δρομολογείται η εκ νέου εκδίκαση της υπόθεσης. Ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Πειραιά θα λογοδοτήσουν και πάλι τρεις κατηγορούμενοι, σε βαθμό πλημμελήματος, για το ναυάγιο του Sea Diamond, το 2007 στη Σαντορίνη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου με την υπ΄  αριθμ. 63/2105 απόφασή του έκανε δεκτή την εισήγηση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Δημήτρη Δασούλα και αναίρεσε μερικά την Εφετειακή απόφαση, κρίνοντας ότι δεν έχει πλήρη, ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία.  

Υπενθυμίζεται ότι από το Τριμελές Εφετείο Πειραιά καταδικάστηκαν, κατά συγχώνευση, ο πλοίαρχος του κρουαζιερόπλοιου σε 5 χρόνια φυλάκισης και χρηματικό πρόστιμο 60.000 ευρώ ως αποζημίωση λόγω ηθικής βλάβης προς το Δήμο Θήρας και το Λιμενικό Ταμείο.

Ο γενικός διευθυντής επιχειρήσεων στόλου της εταιρείας Core Marine Limited (υπό την τεχνική διαχείριση της οποίας ήταν το Sea Diamond, ως θυγατρική της Louis Cruises) σε ποινή φυλάκισης 3 ετών και χρηματικό πρόστιμο 60.000 ευρώ ως αποζημίωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος, στον ανθυποπλοίαρχο του Sea Diamond επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 26 μηνών.
 
Οι καταδικασθέντες άσκησαν αναίρεση κατά της εφετειακής απόφασης και τώρα ο Άρειος Πάγος έκρινε ότι καλώς καταδικάστηκε ο Πλοίαρχος για παραμέληση διάσωσης ναυτιλιακών εγγράφων και ζήτησε η υπόθεση θα κριθεί και πάλι από την αρχή.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης