Ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων του Δήμου Βοΐου φαίνεται πως αποφάσισαν να εκπληρώσουν οι αρμόδιοι.

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Καρυπίδης Θεόδωρος σε συνάντηση που είχε με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κοζάνης κ. Πλακεντά Παναγιώτη και τους αρμοδίους υπαλλήλους της Τεχνικής Υπηρεσίας της Π.Ε. Κοζάνης, με τον Δήμαρχο Βοΐου κ. Δημήτριο Λαμπρόπουλο και των συνεργατών του, αποφάσισαν τη λειτουργία του Μικρού Υδροηλεκτρικού Σταθμού ισχύος 1,035MW, του φράγματος «Πραμόριτσας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Δήμος Βοΐου εξέδωσε ανακοίνωση ευχαριστώντας τους αρμόδιους στην οποία αναφέρει:

«Εκφράζουμε σαν Δήμος Βοΐου τις θερμότερες ευχαριστίες στον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Θεόδωρο Καρυπίδη για την άμεση ανταπόκρισή του στην επίλυση του χρόνιου αιτήματός μας, καθώς τις επόμενες ημέρες η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας θα προχωρήσει σε υπογραφή της σύμβασης πώλησης της παραγόμενης ηλεκτρικής ενέργειας ως αυτοπαραγωγός, με τον Λειτουργό Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας ΛΑΓΗΕ Α.Ε.

Η λειτουργία του συγκεκριμένου σταθμού θα συμβάλλει σημαντικά στη μείωση του κόστους υδροδότησης των οικισμών του Δήμου Βοΐου, επιφέροντας οικονομικό όφελος έως και 400.00 ευρώ ετησίως, με την ηλεκτροπαραγωγή να ανέρχεται στα 4500W το χρόνο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΠΗΓΗ: kozan.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης