Ξεκίνησε τη λειτουργία της, στο νοσοκομείο «Έλενα Βενιζέλου» η Μονάδα Αναμονής Παιδιού (ΜΑΝΑ), που ανήκει στο Νεογνολογικό Τμήμα και είναι πλήρως εξοπλισμένη για την αντιμετώπιση οποιονδήποτε προβλημάτων στα νεογνά.

«Η ΜΑΝΑ Παιδιού δημιουργήθηκε με παιδοκεντρική κατεύθυνση, για να δώσει στα παιδιά που, για κοινωνικούς λόγους μένουν κοντά μας, τα απαραίτητα ερεθίσματα (οπτικά, ακουστικά, απτικά) που είναι σημαντικά για την ομαλή ψυχοκοινωνική τους ανάπτυξη, ιδιαίτερα τους τρεις πρώτους μήνες της ζωής τους» αναφέρει ο διοικητής του νοσοκομείου, Δημήτρης Βεζυράκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προσθέτει ότι στόχος είναι τα παιδιά να τοποθετούνται γρήγορα σε οικογένειες, έτσι ώστε να μεγαλώνουν σε ένα ασφαλές οικογενειακό περιβάλλον και όχι να παραμένουν σε νοσοκομειακό ή προνοιακό περιβάλλον.

Όπως σημειώνει ο κ. Βεζυράκης, ήδη έχει μειωθεί ο χρόνος αναμονής σε ένα μήνα, από οκτώ που ήταν στο παρελθόν, με την συνεργασία της Εισαγγελίας Ανηλίκων Αθηνών, των Κοινωνικών Υπηρεσιών των νοσοκομείων «Έλενα Βενιζέλου» και «Αλεξάνδρα», του Κέντρου Προστασίας Παιδιού η «Μητέρα» και της Περιφέρειας Αττικής.

Η ΜΑΝΑ Παιδιού έχει δυναμικότητα 18 νεογνών, καλύπτει εμβαδόν 95τμ και 40τμ βοηθητικών χώρων, κατασκευάστηκε με κρατικούς πόρους (επιχορήγηση από 1η Υγειονομική Περιφέρεια Αττικής), ενώ ο ξενοδοχειακός εξοπλισμός είναι ευγενική χορηγία της ALPHA BANK.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης