Αυτοψίες σε επιχειρήσεις της Ανατολικής Αττικής που επλήγησαν από την πυρκαγιά, ξεκινούν κλιμάκια της Περιφέρειας. Η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, υπέγραψε ήδη την απόφαση για την επικαιροποίηση της Επιτροπής καταγραφής και αποτίμησης ζημιών σε επιχειρήσεις και επαγγελματικούς χώρους της ΠΕ Ανατολικής Αττικής.

Έργο της Επιτροπής είναι η καταγραφή και αποτίμηση των ζημιών σε κτίρια, μηχανολογικό εξοπλισμό, εμπορεύματα, πρώτες ύλες και λοιπά περιουσιακά στοιχεία, επιχειρήσεων και επαγγελματικών χώρων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για κάθε επιχείρηση που υπέστη ζημία, η Επιτροπή συντάσσει πρακτικό εκτίμησης και εφόσον πληρούνται όλες οι νόμιμες προϋποθέσεις, υποβάλλεται στην αρμόδια διεύθυνση του υπουργείου Οικονομικών για τις περαιτέρω ενέργειες καταβολής της σχετικής αποζημίωσης στους δικαιούχους.

Όσον αφορά την καταγραφή των ζημιών που έχουν υποστεί οικίες, οι ιδιοκτήτες τους πρέπει να απευθύνονται στους οικείους Δήμους.

Για περισσότερες πληροφορίες οι πληγείσες επιχειρήσεις μπορούν να απευθύνονται στη Διεύθυνση Ανάπτυξης ΠΕ Ανατολικής Αττικής (17ο χλμ Λ. Μαραθώνος, Παλλήνη, τηλ. 213 2005110) ή στους οικείους Δήμους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης