Σηκώνουν τα μανίκια οι εισαγγελείς ανακριτές κατά της Διαφθοράς, Σπ. Γεωργουλέας και Χρ. Μάρκου και εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να καλέσουν για την υπόθεση με τα υπεκοστολογημένα ορθοπεδικά της εταιρίας De Puy 30 άτομα με την ιδιότητα του κατηγορουμένου.

Μεταξύ των κατηγορουμένων περιλαμβάνονται 10 γιατροί από διάφορα δημόσια νοσοκομεία της Ελλάδας, στελέχη εταιρειών παροχής συμβουλών, αλλά και στελέχη της εταιρίας De Puis. Το κατηγορητήριο περιλαμβάνει σειρά κακουργηματικών πράξεων κατά περίσταση για απάτη, συνεργεία και ηθική αυτουργία στην απάτη, δωροδοκία (αδικήματα με βάση τις επιβαρυντικές διατάξεις περί καταχραστών του Δημοσίου) και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ζημιά για το ελληνικό Δημόσιο μέσω των υπερκοστολογήσεων ιατρικών ειδών και των χρηματικών «δώρων» προς τος ιατρούς υπολογίζεται σε εκατομμύρια ευρώ για την περίοδο μεταξύ 2000-2006.

Μάλιστα, από τη διασταύρωση των στοιχείων υπολογίζεται ότι τα ορθοπεδικά είδη διατίθεντο υπερκοστολογημένα από την εταιρεία κατά 35%, ενώ με βάση τα τιμολόγια που βρέθηκαν στο στόχαστρο των αρχών η μίζα ανέρχεται σε 20%. Σύμφωνα με πληροφορίες, στις εμπλεκόμενες εταιρίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν λίστες που τίτλο φορούσαν «best doctors», με συγκεκριμένα ονόματα γιατρών και αριθμούς πωλήσεων. Στη συνέχεια οι αρχές έλεγξαν ένα προς ένα τα τιμολόγια των γιατρών των δημοσίων νοσοκομειων που βρίσκονταν ψηλά στη λίστα, ενώ κατά τον έλεγχο τους εντόπισαν ανταλλαγή e-mail μεταξύ γιατρών και υπευθύνων των ελεγχόμενων εταιρειών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης