Μια απίστευτη εξέλιξη η οποία αφορά τις παράνομες υλοτομήσεις στο δρυοδάσος της Φολόης, εξετάζει, το δασαρχείο του Πύργου, με τον δασάρχη, Παναγιώτη Λάττα, να καταγγέλλει πως γνωστοί ξυλέμποροι της περιοχής, λόγω των μηνύσεων και κατασχέσεων που έχουν υποστεί το τελευταίο διάστημα στην ευρύτερη περιοχή της Φολόης, προσπάθησαν να δείξουν τη «δύναμή» τους κόβοντας προκλητικά δέντρα μέσα από το δρυοδάσος.

Ο κ. Λάττας χαρακτήρισε «αντίποινα» την κοπή των δέντρων, τα οποία οι άγνωστοι, αφού τα έκοψαν τα παράτησαν στο σημείο, ωστόσο, δήλωσε ξεκάθαρα πως η υπηρεσία του δασαρχείου θα συνεχίσει να κάνει τη δουλειά της και θα βρίσκεται πάντα «μπροστά» σταματώντας κάθε παράνομη υλοτόμηση στην περιοχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το δάσος της Φολόης όπως έχουμε πει πολλές φορές αποτελεί στολίδι για την περιοχή μας και καμάρι πιστεύω για τον πληθυσμό που ζει εκεί. Οι επίδοξοι εκμεταλλευτές του δάσους πρέπει να καταλάβουν ότι πέρασαν οι εποχές που το δάσος της Φολόης αποτελούσε κτήμα τους και τους παρακαλούμε να σταματήσουν γιατί είναι θέμα χρόνου να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη», επεσήμανε σε δηλώσεις του χθες ο δασάρχης του Πύργου, Παναγιώτης Λάττας που ζήτησε παράλληλα από τους κατοίκους της περιοχής να βοηθήσουν την υπηρεσία του δασαρχείου προκειμένου να αποτραπεί η υποβάθμιση του δρυοδάσους της Φολόης.

Έκοψαν τέσσερα δέντρα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το περιστατικό διαπιστώθηκε από το δασαρχείο του Πύργου, χθες το πρωί, όταν οι υπάλληλοι είδαν τα δέντρα καταμεσής του δρυοδάσους και δίπλα από τον δρόμο στα σημεία «Φυτώριο» και «Δεξαμενή» της τοπικής κοινότητας Κούμανι. Οι δράστες είχαν κόψει τέσσερα μεγάλα δέντρα μέσα από το δρυοδάσος της Φολόης και αυτή η κίνηση, όπως ανέφερε ο κ. Λάττας, δεν έγινε με σκοπό την εμπορία ή την κάλυψη ατομικών αναγκών των δραστών, αλλά ως επίδειξη δύναμης κάποιων γνωστών ξυλέμπορων της ευρύτερης περιοχής.

«Φαίνεται πως δεχόμαστε αντίποινα από ξυλεμπόρους στο δρυοδάσος της Φολόης μετά τις απανωτές κατασχέσεις και μηνύσεις που έχουν γίνει σε ξυλεμπόρους για παράνομη υλοτομία. Τα ξημερώματα βρέθηκαν κομμένα και μισογκρεμισμένα τέσσερα μεγάλα δρυόδεντρα δίπλα στην άσφαλτο και σε κεντρικό σημείο στη θέση Φυτώριο και Δεξαμενή της τοπικής κοινότητας Κούμανι, όχι για εμπορία ή κάλυψη ατομικών αναγκών αλλά ως επίδειξη δύναμης από γνωστούς ξυλεμπόρους», ανέφερε ο κ. Λάττας.

Πηγή: patrisnews.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης