Ανακοίνωση για τη διαμορφωθείσα κατάσταση στον ΟΑΣΘ εξέδωσε η Λαϊκή Ενότητα, ζητώντας την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζομένους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Λαϊκή Ενότητα εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στους εργαζόμενους του ΟΑΣΘ και ενώνει μαζί τους τη φωνή της για την πλήρη και άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους, αλλά και την κανονική μισθοδοσία τους στο μέλλον.

Για τα προβλήματα του ΟΑΣΘ και των εργαζόμενων σε αυτόν, για τη διασπάθιση δημόσιου χρήματος, για τα ακριβά εισιτήρια και την πλημμελή συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση των πολιτών της Θεσσαλονίκης, φέρουν ακέραιες και βαρύτατες ευθύνες η παρούσα και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, η διοίκηση και οι μεγαλομέτοχοι του ΟΑΣΘ, αλλά και εργοδοτικοί συνδικαλιστές που παίζουν το παιχνίδι των διοικήσεων και κυβερνήσεων.

Η ΛΑ.Ε υποστηρίζει τον ενωτικό, ταξικό, αγωνιστικό συνδικαλιστικό προσανατολισμό των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ, και αντιμάχεται κάθε προσπάθεια να χρησιμοποιηθούν οι εργαζόμενοι και οι αγώνες τους ως «ασπίδα» σε εργοδοτικά και κυβερνητικά παιχνίδια, ενώ διεκδικεί να σταματήσει άμεσα στον Οργανισμό το «δουλεμπόριο» των εργολαβικών εργαζομένων, με το σχεδιασμό κανονικών προσλήψεων σταθερής και πλήρους εργασίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δηλώνει για μια ακόμη φορά, ότι τα δημόσια, κοινωνικά αγαθά, δε μπορεί να υπόκεινται στη λογική του ιδιωτικού κέρδους, και μάλιστα επιδοτούμενου από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Η ΛΑ.Ε υποστηρίζει ότι η λύση στα προβλήματα των αστικών συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης, και η παροχή προς τους Θεσσαλονικείς φθηνής και αξιόπιστης μετακίνησης, είναι η απαλλαγή τους από κάθε μνημονιακή δέσμευση και το πέρασμά τους σε δημόσια ιδιοκτησία και δημόσια διαχείριση με ουσιαστικό, όμως, δραστήριο και ενεργό κοινωνικό έλεγχο από τους πολίτες της Θεσσαλονίκης που τις χρησιμοποιούν.

Αυτήν την εναλλακτική πολιτική που προτείνει η ΛΑΕ, δεν μπορεί να υλοποιήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, επειδή εφαρμόζει πιστά τις μνημονιακές, νεοφιλελεύθερες πολιτικές, οι οποίες έχουν στο στόχαστρο κάθε δημόσιο φορέα. Είναι αναγκαία και απαραίτητη η συγκρότηση και ανάπτυξη ενός μεγάλου, πλατιού κοινωνικού και πολιτικού μετώπου, για την κατάργηση των μνημονίων, της λιτότητας και της επιτροπείας, για την ανατροπή όσων πολιτικών δυνάμεων τα εφαρμόζουν και τα υποστηρίζουν.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης