Δυο ηλικιωμένα αδέλφια, άνδρας και γυναίκα, βρέθηκαν στο δρόμο, δίπλα στο παλιό εγκαταλειμμένο και ακατοίκητο σπίτι τους στη Λαμία.

Για πολλά χρόνια οι δυο αυτοί άνθρωποι ζούσαν μέσα σε ένα σπίτι – τρώγλη, χωρίς ρεύμα, χωρίς τουαλέτα, μέσα σε ένα βουνό, κυριολεκτικά, από σκουπίδια, μαζί με ποντίκια και γάτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πριν από δυο μήνες με προσωπική παρέμβαση του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λαμίας κ. Νικήτα Θεολογίτη, δόθηκε ένα τέλος στο μαρτύριό τους, αφού το σπίτι σφραγίστηκε και τα δυο ηλικιωμένα αδέλφια μεταφέρθηκαν σε ίδρυμα στην Αθήνα.

Δυστυχώς χθες το απόγευμα, τα δυο αδέλφια βρέθηκαν σε κακό χάλι, «πετάμενα» στο δρόμο δίπλα ακριβώς από το παλιό τους σπίτι. Η κατάστασή τους ήταν απελπιστική. Δεν μπορούσαν να σταθούν στα πόδια τους και έτρεμαν από το κρύο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι γείτονες όταν τους είδαν έπαθαν σοκ. Κάποιοι από αυτούς τους έδωσαν νερό, φαγητό, παπούτσια, και τους σκέπασαν με κουβέρτες.

«Τι θα γίνουν αυτοί οι άνθρωποι θα πεθάνουν αν μείνουν έξω στο δρόμο. Το σπίτι δεν κατοικείται είναι γεμάτο σκουπίδια. Πώς είναι δυνατόν να τους άφησαν πάλι στο δρόμο; Υπάρχει κράτος – πρόνοια;», έλεγε εξοργισμένος ένας από τους γείτονες στο LamiaReport.

Τα αδέρφια είπαν ότι βρίσκονταν στο «Δαφνί» και ότι από εκεί τους έδωσαν εξιτήριο, με αποτέλεσμα να πάνε με το λεωφορείο στη Λαμία και να βρεθούν στον δρόμο.

Η αστυνομία κάλεσε το ΕΚΑΒ και τα αδέλφια διακομίσθηκαν προσωρινά στο νοσοκομείο Λαμίας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης