Το πρωί της Τετάρτης η 7η ΕΜΑΚ από τη Λαμία κλήθηκε να συνδράμει το Π.Κ. Αργυροχωρίου Φθιώτιδας για απεγκλωβισμό σκύλου από χαράδρα βάθους 400 μέτρων στον ορεινό Δρυμό Οίτης στη θέση «Ακουνόραχη» και σε υψόμετρο 1100 μέτρων περίπου.

Ο άτυχος σκύλος είχε εγκλωβιστεί σε μια φυσική προεξοχή από άγνωστη αιτία σε γκρεμό σε βάθος 100 μέτρων χωρίς να μπορεί να απεγκλωβιστεί μόνος και για 9 ημέρες αγνοείτο από τον ιδιοκτήτη του ο οποίος και τον αναζητούσε όλο αυτό το χρονικό διάστημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατάφερε να τον βρει από τα ουρλιαχτά του και το μικρό κουδουνάκι που είχε περασμένο στο λαιμό του και ειδοποίησε την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Η επιχείρηση για την διάσωση πραγματοποιήθηκε από έξι άνδρες διασώστες-ορειβάτες της 7ης ΕΜΑΚ και του Π.Κ. Αργυροχωρίου και έλαβε τέλος στις 14:15΄ περίπου της ίδιας ημέρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο σκύλος ανασύρθηκε με ειδικό διασωστικό σάκο και σχοινιά διάσωσης και δεν έφερε καμία αντίσταση στους Πυροσβέστες, αλλά απεναντίας ζητούσε την βοήθειά τους πλησιάζοντάς τους. Του δόθηκε τροφή και νερό και ήταν φανερά ταλαιπωρημένος

Η επιχείρηση απεγκλωβισμού ήταν εξαιρετικά μεγάλου βαθμού δυσκολίας λόγω του απόκρημνου της χαράδρας και των μεγάλων αρνητικών κλίσεων αυτής.

Η όλη επιχείρηση συντονίστηκε από τον Υποδιοικητή της 7ης ΕΜΑΚ Αντιπύραρχο Σίμο Αποστόλου.

ΠΗΓΗ: lamiareport.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης