Σε επιχείρηση απεγκλωβισμού ενός σκύλου από χαράδρα βάθους 400 μέτρων προέβησαν το πρωί της Τετάρτης, οι άνδρες της 7ης ΕΜΑΚ Λαμίας σε συνεργασάι με το Πυροσβεστικό Κέντρο Αργυροχωρίου Φθιώτιδας.

Ο άτυχος σκύλος είχε εγκλωβιστεί σε μια φυσική προεξοχή από άγνωστη αιτία σε γκρεμό που βρίσκεται στον ορεινό Δρυμό Οίτης στη θέση «Ακουνόραχη». Σημειώνεται ότι το κατοικίδιο αγναοίεται εδώ και εννιά ημέρες. Ο ιδιοκτήτης του, που το αναζητούσε όλο αυτό το χρονικό διάστημα, κατάφερε να το βρει από τα ουρλιαχτά του και το μικρό κουδούνι που είχε περασμένο στο λαιμό του και ειδοποίησε την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η επιχείρηση για την διάσωση πραγματοποιήθηκε από έξι άνδρες διασώστες-ορειβάτες της 7ης ΕΜΑΚ και του Π.Κ. Αργυροχωρίου και έλαβε τέλος το μεσημέρι στις 14:15 περίπου.

Σύμφωνα με το lamiareprot.gr, ο σκύλος ανασύρθηκε με ειδικό διασωστικό σάκο και σχοινιά διάσωσης και δεν έφερε καμία αντίσταση στους Πυροσβέστες, αλλά απεναντίας ζητούσε την βοήθειά τους πλησιάζοντάς τους. Του δόθηκε τροφή και νερό και ήταν φανερά ταλαιπωρημένος

Η επιχείρηση απεγκλωβισμού ήταν εξαιρετικά μεγάλου βαθμού δυσκολίας λόγω του απόκρημνου της χαράδρας και των μεγάλων αρνητικών κλίσεων αυτής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης