Μέχρι τώρα από τα πέντε μέλη του κυκλώματος που απολογήθηκαν, οι τέσσερις πήραν το δρόμο για τη φυλακή – Ο αρχηγός και ακόμη επτά μέλη της σπείρας απολογούνται την Δευτέρα και ένας την Τετάρτη.

Το Σάββατο προφυλακίστηκε ένα ακόμη μέλος του κυκλώματος, με σύμφωνη γνώμη Ανακρίτριας και Εισαγγελέα, μετά την απολογία του. Τρία άτομα, δυο άνδρες και μια γυναίκα είχαν προφυλακιστεί από την Παρασκευή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έτσι μέχρι τώρα συνολικά από τους πέντε κατηγορούμενους, που έχουν απολογηθεί, οι τέσσερις από αυτούς έχουν προφυλακιστεί και μόνο ένας αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Η τύχη των υπολοίπων, μαζί με τον 23χρονο αρχηγό, θα κριθεί την Δευτέρα που θα ανέβουν τα σκαλιά των δικαστηρίων για να απολογηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Την Τετάρτη απολογείται και ο 45χρονος Αλβανός, που ήταν ένας εκ των προμηθευτών του κυκλώματος, ο οποίος συνελήφθη το βράδυ της Παρασκευής, την ώρα που πήγε να διαφύγει στην Αλβανία μέσω Κρυσταλλοπηγής.

Κάποιοι από τους κατηγορούμενους, που είναι άτομα εξαρτημένα, κατέρρευσαν περιμένοντας έξω από το γραφείο της Ανακρίτριας και του Εισαγγελέα, με αποτέλεσμα να διακομιστούν στο νοσοκομείο Λαμίας. Το ίδιο έχει συμβεί και με κάποια από τα άτομα που βρίσκονται στα κρατητήρια, τα οποία πηγαινοέρχονται στο νοσοκομείο για να πάρουν το υποκατάστατο της δόσης τους και επιστρέφουν πάλι στο κελί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο νοσοκομείο παραμένει νοσηλευόμενος, σε σταθερή κατάσταση, και ο 58χρονος που έκανε απόπειρα αυτοκτονίας, πηδώντας με τις χειροπέδες στα χέρια από το 2ο όροφο του αστυνομικού μεγάρου Λαμίας.

Σύμφωνα το ρεπορτάζ η υπόθεση είναι πολύ καλά «δεμένη» από την αστυνομία, που παρακολουθούσε για πολλούς μήνες, με ποικίλους τρόπους, τη δράση του πολυμελούς κυκλώματος.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν αντιμετωπίζουν κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και κατά περίπτωση, για προμήθεια, κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, καθώς και για παραβάσεις νομοθεσίας περί όπλων.

Διαβάστε επίσης: Σπείρα με ναρκωτικά και όπλα εξάρθρωσε η Ασφάλεια Λαμίας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης