Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε τα ξημερώματα του Σαββάτου στο κτήριο που στεγάζεται η Β’ ΔΟΥ Λάρισας, στο κέντρο της πόλης.

Πρόκειται για πενταώροφο κτήριο, επί των οδών Φραγκλίνου Ρούσβελτ και Πατρόκλου. Στο σημείο κλήθηκαν 36 πυροσβέστες με 11 οχήματα, ενώ παραμένουν έξι οχήματα με 18 πυροσβέστες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι φλόγες ήταν ορατές στον ημιώροφο, τον 1ο, τον 2ο και τον 3ο όροφο. Αν και η υπηρεσία ήταν κλειστή λόγω της ημέρας, σήμανε συναγερμός αφού πολύ κοντά λειτουργούσαν καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, κάποια από τα οποία μάλιστα ίσως διατηρούσαν και εύφλεκτα υλικά (φιάλες υγραερίου κλπ).

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, απομακρύνθηκαν οι ένοικοι της περιοχής σε απόσταση 200 μ., για λόγους ασφαλείας, ενώ υλικές ζημιές έχουν σημειωθεί από τον 1ο μέχρι και τον 4ο όροφο.  

Καταστροφές στο αρχείο της Εφορίας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κ. Τζιόρτζιου δήλωσε ότι θα γίνει το καλύτερο δυνατό για τους πολίτες ώστε να μην υπάρχει αρρυθμία από την επόμενη ημέρα, σημειώνοντας πως θα γίνει προσπάθεια το αρχείο να αναπαραχθεί«Καταστροφές, η έκταση των οποίων δεν μπορεί να εκτιμηθεί προς το παρόν, έχουν σημειωθεί στο αρχείο της Εφορίας της Λάρισας από την πυρκαγιά που βρίσκεται σε εξέλιξη στο κτήριο της Β’ ΔΟΥ της πόλης», σύμφωνα με την προϊσταμένη της υπηρεσίας Ελένη Τζιόρτζιου.

Η κ. Τζιόρτζιου δήλωσε ότι θα γίνει το καλύτερο δυνατό για τους πολίτες ώστε να μην υπάρχει αρρυθμία από την επόμενη ημέρα, σημειώνοντας πως θα γίνει προσπάθεια το αρχείο να αναπαραχθεί.

Σημειώνεται πως στο κτήριο το οποίο καίγεται ολόκληρο από την πυρκαγιά έχουν απενεργοποιηθεί οι παροχές φυσικού αερίου, για λόγους ασφαλείας.

Οι πρώτες εικόνες από τη στιγμή που ξέσπασε η μεγάλη πυρκαγιά:

 

Πηγή φωτό- βίντεο: onlarissa.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης