Κάθετα αντίθετος με τη μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων φορέων του Δημοσίου και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε ειδικό λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδας (ΤτΕ) με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ), εμφανίζεται ο Δήμος Λήμνου. Οι υπηρεσίες του Δήμου παρέμειναν κλειστές την Παρασκευή, με εξαίρεση τις κοινωνικές υπηρεσίες, ενώ τα ΚΕΠ Λήμνου λειτούργησαν με προσωπικό ασφαλείας. Την ίδια στιγμή οι εργαζόμενοι του Δήμου παρέμειναν έξω από το Δημαρχείο, ως ένδειξη συμπαράστασης και στήριξης στις κινητοποιήσεις της Αυτοδιοίκησης.

«Κλιμακώνουμε την αντίδρασή μας απέναντι στην πολιτεία και θα περιμένουμε να αποσύρει τη συγκεκριμένη διάταξη. Τα ταμειακά διαθέσιμα είναι λεφτά των δημοτών μας, των πολιτών της Λήμνου» δήλωσε στον Fm 100 ο δήμαρχος Λήμνου, Δημήτρης Μαρινάκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την αντίθεσή του στην απόφαση της κυβέρνησης εξέφρασε και ο αντιδήμαρχος Σαράντης Πανταζής. «Η πράξη της κυβέρνησης να νομοθετεί με ΠΝΠ σε μια νύχτα, χωρίς τη συναίνεση των Δήμων και των Περιφερειών, μας οδηγεί σε μια σταδιακή απαξίωση» δήλωσε, ενώ όπως πρόσθεσε «εάν κατατεθούν τα αποθεματικά στην Τράπεζα της Ελλάδας (ΤτΕ), αυτό θα σημάνει το τέλος των Δήμων».

«Ελπίζουμε να μην υπάρξει συνέχεια, διότι η κατάσταση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι ήδη δύσκολη. Αυτό θα είναι η χαριστική βολή» τόνισε με τη σειρά της η πρόεδρος του ΟΚΠΑ Μαγδαληνή Τούφου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε φωτογραφίες από τις κινητοποιήσεις

Πηγή: limnosfm100.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης