Οι επιπτώσεις στην αγροτική παραγωγή της Λήμνου και οι ευθύνες του ΥΠΕΚΑ για τη διαχείριση του πληθυσμού των αγριοκούνελων ήταν ορισμένα από τα ζητήματα που τέθηκαν επί τάπητος κατά τη διάρκεια σχετικής συνεδρίασης στην Αθήνα.

Στη συνεδρίαση της νεοσύστατης Ομάδας Συντονισμού Δράσεων για την αντιμετώπιση των συνεπειών από τον υπερπληθυσμό των αγριοκούνελων, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) τη M. Δευτέρα 14 Απριλίου, παρευρέθησαν η Γενική Γραμματέας ΥΠΕΚΑ κα Γιαννακοπούλου Κωνσταντίνα ως συντονίστρια, ο Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κορασίδης Μόσχος, ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Γιακαλής Αθανάσιος, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Βαρελτζής Σάββας και ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Λήμνου κ. Μπουλώτης Δημήτρης καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως επισημαίνεται σε άρθρο του limnosreport.gr, συζητήθηκε δέσμη μέτρων αντιμετώπισης των αγριοκούνελων, όπως εντατικοποίηση του κυνηγιού, περίφραξη κτημάτων, καταστροφή των κουνελοφωλιών, χωρίς ωστόσο να ληφθούν οριστικές αποφάσεις.

Στις 29 Απριλίου, ημέρα Τρίτη, θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση στο ΥΠΕΚΑ, παρουσία αγροτών του νησιού.

Ξεκίνησε η υποβολή δηλώσεων για ζημιές από αγριοκούνελα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εν τω μεταξύ, με ανακοίνωσή του ο ΕΛΓΑ, ενημερώνει ότι ξεκίνησε η υποβολή των δηλώσεων για όσους παραγωγούς έχουν υποστεί ζημιές στις καλλιέργειες τους από τα αγριοκούνελα.

Πιο αναλυτικά, όσοι παραγωγοί της Δημοτικής Ενότητας Μύρινας (Μύρινα, Κάσπακας, Θάνος, Κορνός και Πλατύ) έχουν υποστεί ζημιά από άγρια κουνέλια σε καλλιέργειες σιτηρών και ψυχανθών, θα πρέπει να προσέρχονται στους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ. έχοντας μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα, τον αριθμό φορολογικού μητρώου (Α.Φ.Μ.) και το βιβλιάριο της Αγροτικής Τράπεζας για να υποβάλλουν δήλωση ζημιάς.

Η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων λήγει την Τετάρτη 30 Απριλίου.

Διαβάστε επίσης:
Λήμνος: Ο υπερπληθυσμός των αγριοκούνελων στο μικροσκόπιο, Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 10 Απριλίου 2014, 16:33

Αντισυλληπτικά… για τα αγριοκούνελα της Λήμνου, Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 11 Μαΐου 2009, 11:41

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης