Μαραθώνια ήταν η χθεσινή δίκη στα δικαστήρια της Πρέβεζας για υπόθεση ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως με θύμα τον υπεύθυνο της χωματερής στην Άρτα και θύτη έναν 28 οδηγό, περιστατικό που είχε σημειωθεί τον Ιούλιο του 2008.

Για την εκδίκαση της υπόθεσης συστάθηκε το μεικτό κακουργιοδικείο Πρέβεζας αποτελούμενο από τρεις δικαστές και τέσσερις ενόρκους πολίτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην αρχή, η υπόθεση είχε θεωρηθεί εργατικό ατύχημα και ο 28χρονος οδηγός αφέθηκε ελεύθερος, ύστερα από εντολή του εισαγγελέα Άρτας, που άσκησε σε βάρος του δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Στην συνέχεια όμως η υπόθεση έλαβε άλλη τροπή, έπειτα από μαρτυρίες. Τελικά στον οδηγό ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, και 3 χρόνια μετά το συμβάν ο φερόμενος δράστης συνελήφθη και προφυλακίστηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Mypreveza.gr ο Αλέξης Κούγιας ο οποίος ήταν στην πολιτική αγωγή, έπειτα από την εισήγηση της αντιεισαγγελέως για ποινή εξ αμελείας φόνου στον κατηγορούμενο ζήτησε εξαίρεση της έδρας, δηλαδή την αλλαγή του προεδρείου. Ωστόσο τελικά ελήφθη η απόφαση καταδίκης του κατηγορουμένου σε ποινή φυλάκιση για φόνο εξ αμελείας, εξέλιξη η οποία συντάραξε τους συγγενείς του θύματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αποτέλεσμα ήταν ένας εκ των συγγενών να χάσει τις αισθήσεις του και να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Πρέβεζας με ασθενοφόρο.

Πηγή:mypreveza

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης