Βαρύς οπλισμός εντοπίστηκε στο αυτοκίνητο με το οποίο διέφυγαν οι δράστες της ληστείας στα ΕΛ.ΤΑ. Καναλακίου Πρέβεζας την περασμένη εβδομάδα. Ύστερα από έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας και το Αστυνομικό Τμήμα Καναλλακίου, η ένοπλη ληστεία εξιχνιάστηκε.

Κατά την εξερεύνηση του οχήματος των δραστών από το Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών Ηπείρου, βρέθηκε και κατασχέθηκε βαρύς οπλισμός και συγκεκριμένα:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

• δύο πολεμικά τυφέκια Kalashnikov , με τρεις γεμιστήρες
• ένα πιστόλι, διαμετρήματος 0.22 mm , με γεμιστήρα
• δύο χειροβομβίδες αμυντικού τύπου ( F 1)
• δύο πυροδοτικοί μηχανισμοί χειροβομβίδων (πυροκροτητές).

Στο πλαίσιο ευρείας κλίμακας αστυνομικής επιχείρησης, συνελήφθη προχθές το βράδυ σε δασώδη περιοχή της Κληματιάς Ιωαννίνων, ένας εκ των δραστών, 28χρονος υπήκοος Αλβανίας, ενώ οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη για τον εντοπισμό των συνεργών του.

Στην επιχείρηση συμμετείχε προσωπικό της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ασφάλειας Ηπείρου, του Κλάδου Αλλοδαπών & Συνόρων, ειδικές αστυνομικές δυνάμεις της Ε.Κ.Α.Μ. και εξειδικευμένοι αστυνομικοί σε εντοπισμό ιχνών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο πλαίσιο επισταμένων ερευνών και αναζητήσεων, εντοπίστηκε από αστυνομικούς προχθές το μεσημέρι στην παλαιά Εθνική Οδό Ιωαννίνων – Ηγουμενίτσας, το προαναφερόμενο αυτοκίνητο διαφυγής των δραστών, στο οποίο επέβαιναν δύο άτομα. Μετά από αστυνομική καταδίωξη, το όχημα εγκαταλείφθηκε από τους δράστες, οι οποίοι τράπηκαν πεζοί σε φυγή.

Από τον έλεγχο των στοιχείων του 28χρονου προέκυψε επίσης ότι, είχε αποφυλακιστεί πριν έξι μήνες περίπου, από το Κατάστημα Κράτησης Ναυπλίου, εκτίοντας ποινή κάθειρξης για ληστεία που έγινε το 2009 στην Αθήνα.

Το αυτοκίνητο των δραστών, που ανήκει σε 38χρονο ο οποίος αναζητείται, κατασχέθηκε.
Ο συλληφθείς αναμένεται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης