Για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστεία κατά συναυτουργία και βαριά σωματική βλάβη. Κατηγορούνται ένας 32χρονος και ένας 41χρονος οι οποίοι στις 30 Δεκεμβρίου εισήλθαν σε σπίτι στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και αφού έδεσαν και τραυμάτισαν τους ενοίκους του, αφαίρεσαν κοσμήματα και χρήματα.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα της αστυνομίας, οι δύο δράστες οι οποίοι κρατούνται με σχετικά εντάλματα εισέβαλαν το πρωί της 30ης Δεκεμβρίου 2014 όπου διέμεναν 97χρονη με τον 61χρονο γιό της και με χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσαν τα κοσμήματα και τα χρήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προκειμένου μάλιστα να μην κινήσουν τις υποψίες τόσο των θυμάτων όσο και των περίοικων, παρίσταναν τους εργάτες συνεργείου επισκευών – εργασιών και κουβαλούσαν μαζί τους σκάλα εργασιών και εργαλειοθήκη.

Οι παθόντες, βρέθηκαν αργότερα την ίδια ημέρα στο εσωτερικό του διαμερίσματος από συγγενικό τους πρόσωπο, δεσμευμένοι και τραυματισμένοι σε κεφάλι και σώμα, ενώ νοσηλεύτηκαν για μεγάλο χρονικό διάστημα σε νοσοκομείο της πόλης.

Το μεσημέρι της 16ης Φεβρουαρίου 2015, εντοπίστηκαν οι δύο δράστες και σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια τους και σε κατάστημα ηλεκτρολογικού εξοπλισμού που διατηρεί ένας εξ’ αυτών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητα αδασμολόγητου καπνού και ναρκωτικά δισκία, αδικήματα για τα οποία και συνελήφθησαν. Επιπλέον, βρέθηκαν η σκάλα εργασιών, η εργαλειοθήκη και τα ρούχα που χρησιμοποίησαν κατά τη διάρκεια της ληστείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται ότι ο 32χρονος άντρας, έχει απασχολήσει και κατά το παρελθόν τις Αρχές για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και για εκβίαση, ενώ έχει εκτίσει ποινή φυλάκισης.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης