Θύμα απατεώνων, που κατάφεραν να της αποσπάσουν χρηματικό ποσό ύψους 30.000 ευρώ, είχε πέσει, τον περασμένο Δεκέμβριο, μία 83χρονη από τη Λιβαδειά.

Οι δύο δράστες, ένας άνδρας 40 ετών και μία 42χρονη γυναίκα, παρουσιάστηκαν ως λογιστές και ισχυρίστηκαν ότι η νύφη της ηλικιωμένης κινδυνεύει να χάσει το σπίτι της λόγω χρεών στην εφορία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η 83χρονη τους πίστεψε και αρχικά τους έδωσε 7.000 ευρώ. Οι απατεώνες όμως επέστρεψαν και κατάφεραν να την πείσουν να τους δώσει ακόμη 23.000 ευρώ, αφού η υποτιθέμενη συνολική οφειλή της νύφης της ήταν 30.000.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την πήγαν μάλιστα και στο «λογιστικό τους γραφείο», όπου την εγκατέλειψαν και εξαφανίστηκαν παίρνοντας τα χρήματα.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς κατάφεραν τελικά, ύστερα από έρευνα, να ταυτοποιήσουν το ζευγάρι των απατεώνων, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 40χρονος έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις Διωκτικές Αρχές για παρόμοια αδικήματα, καθώς συμμετείχε σε εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν απάτες.

Με πληροφορίες από το lamiareport.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης