Μαθητές των Γρεβενών πήραν πρωτοβουλία: Συλλογή ρούχων για πρόσφυγες

Μαθητές των Γρεβενών πήραν πρωτοβουλία: Συλλογή ρούχων για πρόσφυγες
Ενενήντα σχολεία από την Ευρώπη ανταποκρίθηκαν στην ηλεκτρονική πρόσκληση της ΣΤ΄ τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Γρεβενών, να συγκεντρωθούν ρούχα και υποδήματα για τους 600 Σύρους πρόσφυγες και τα παιδιά τους που φιλοξενούνται σε ξενοδοχεία στα ορεινά Γρεβενά.

Οι μαθητές, με τη βοήθεια του δασκάλου τους, Αργύρη Καραλιόλου, αξιοποίησαν την πλατφόρμα eTwinning, που βοηθά τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς να επικοινωνούν, να συνεργάζονται, να διεξάγουν έργα και να αισθάνονται ότι αποτελούν μέρος μιας μεγάλης κοινότητας μάθησης και αποφάσισαν να τρέξουν το έργο «The swallow is a refugee or an immigrant?» (Το χελιδόνι είναι πρόσφυγας ή μετανάστης;).

«Η πρωτοβουλία ήρθε ως απόρροια της παρουσίας των προσφύγων με τα εκατοντάδες μικρά παιδιά στα ορεινά των Γρεβενών και στοχεύει για αρχή στην άμεση συλλογή ρούχων για τον χειμώνα, ενώ στη συνέχεια θα διερευνήσει τις ομοιότητες και τις διαφορές ανάμεσα στους ανθρώπους και τα πτηνά όταν μεταναστεύουν υποχρεωτικά ή με τη θέλησή τους σε άλλες περιοχές» δήλωσε ο κ. Καραλιόλος.

Για την πρώτη δράση έχουν δηλώσει συμμετοχή 90 σχολεία με τους εκπαιδευτικούς τους και περιλαμβάνονται χώρες όπως η Ουκρανία, η Ισπανία και η Ιταλία ακόμη και η Τυνησία. Ο ρουχισμός και τα παιχνίδια που θα συγκεντρώσουν οι μαθητές των παραπάνω σχολείων θα φθάσουν ταχυδρομικώς στο 2ο Δημοτικό Σχολείο των Γρεβενών και στη συνέχεια θα παραδοθούν στην τοπική εκκλησία, που θα αναλάβει να τα παραδώσει στους πρόσφυγες.

Για τη δεύτερη δράση, που αφορά στη διερεύνηση των συμπεριφορών, τις ομοιότητες και τις διαφορές ανάμεσα στη μετανάστευση πτηνών και ανθρώπων, έχουν δηλώσει συμμετοχή 10 σχολεία και θα διαρκέσει έως και έξι μήνες.

Ο Αργύρης Καραλιόλος, ο οποίος βρίσκεται κοντά στους μαθητές του, δήλωσε ότι «επικρατεί ενθουσιασμός στα παιδιά για τη δράση τους και για την ανταπόκριση που είχε η ιδέα τους σε μαθητές από άλλες χώρες».

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2016, 13:35