«Γερό στέλεχος της Χρυσής Αυγής ήταν ο Γιώργος Ρουπακιάς» τόνισε η μητέρα του Παύλου Φύσσα, καταθέτοντας για δεύτερη μέρα στη δίκη που διεξάγεται στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο Παύλος εξελίχθηκε από ώριμος έφηβος σε αξιόλογο άνδρα. Μια καθαρή προσωπικότητα, ελεύθερο πνεύμα, με ωραίες ιδέες και ιδανικά αυτά ήταν τα μόνα του όπλα».

«Ο Παύλος εξελίχθηκε από ώριμος έφηβος σε αξιόλογο άνδρα. Μια καθαρή προσωπικότητα, ελεύθερο πνεύμα, με ωραίες ιδέες και ιδανικά αυτά ήταν τα μόνα του όπλα»Τα λόγια αυτά ανήκουν στη Μάγδα Φύσσα, η οποία καταθέτοντας, αναφέρθηκε στο φιλανθρωπικό έργο του γιου της και στη μουσική του, ενώ εξέφρασε την άποψη ότι αυτοί ήταν οι λόγοι που το παιδί της στοχοποιήθηκε απο τη Χρυσή Αυγή. « Ό, τι είναι αντίθετο σφάζεται» είπε χαρακτηριστικά.

Η μητέρα του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα τόνισε ιδιαίτερα την τρομοκράτηση που συνήθιζαν να ασκούν τα μέλη της Χρυσής Αυγής, ακόμη και μετά τη δολοφονία του γιου της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατήγγειλε ότι είναι πάγια μέθοδος της Χρυσής Αυγής να τρομοκρατεί χωρίς κανένα ενδοιασμό μάρτυρες της δολοφονίας.

«Προσπαθούν να τρομοκρατήσουν ακόμη και τώρα, ακόμη και αν βρίσκονται εδώ» είπε και συνέχισε: «Δεν είχαν περάσει 50 μέρες από τη δολοφονία και ένα ολόκληρο τάγμα πέρασε από την Τσαλδάρη. Βεβήλωσαν το μνημείο του παιδιού μου και υποχρέωναν τον κόσμο να πάρουν τα έντυπα τους. Συνέχισαν και έσπασαν το στέκι Ρεσάλτο. Ακόμη και τώρα συνεχίζουν τις βεβηλώσεις στο μνημείο… Περνάνε μηχανές, με τα χαρακτηριστικά τους, κάτω από το σπίτι μας σαν να μας λένε “είμαστε εδώ”. Το ίδιο κάνουν και στους φίλους του. Απειλητικά μηνύματα και στους δικηγόρους. Δεν έχουν κανέναν ενδοιασμό… Δεν υποχωρούν σε τίποτα. Ξυλοφόρτωσαν τα παιδιά, τους μάρτυρες με το που ξεκίνησε το δικαστήριο».

Στην κατάθεσή της ελάχιστες ήταν οι φορές που ανέφερε με το όνομά του τον Γιώργο Ρουπακιά καθώς τον αποκαλούσε «δολοφόνο». Μάλιστα, η συγκεκριμένη αναφορά προκάλεσε τη αντίδραση του συνηγόρου του κατηγορουμένου, με την πρόεδρο του δικαστηρίου να τον διακόπτει και τους φίλους της οικογένειας Φύσσα να φωνάζουν από το ακροατήριο «Κάτσε κάτω…».

«Υπάρχουν άπειρα αποδεικτικά στοιχεία ότι ο Ρουπακιας είναι γερό στέλεχος στη Χρυσή Αυγή και ότι δεν είναι περαστικός. Είναι δίπλα σε Λαγό, Μιχαλολιακο, παντού δίπλα τους» είπε η Μάγδα Φύσσα στο δικαστήριο. «Υπάρχει πειθαρχία, εκπαίδευση. Μέσα σε 15 λεπτά ολοκληρο τάγμα βρέθηκε στο σημείο της δολοφονίας» συμπλήρωσε.

Η Μάγδα Φύσσα είπε ακόμη πως ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία του γιου της, μετά τη σύλληψη του, όπως της μετέφεραν, είχε οικειότητα στο αστυνομικό τμήμα καθώς τον άφησαν ελεύθερο και του ζήτησαν, χωρίς να τον συνοδεύουν, να ανέβει στον τρίτο όροφο του κτηρίου.

«Όλα γίνονται με εντολή αρχηγού»

Η Μάγδα Φύσσα, μεταξύ άλλων περιέγραψε την ιεραρχία της οργάνωσης, όπως αποτυπώθηκε στον κύκλο των τηλεφωνημάτων και των sms τη νύχτα της δολοφονίας τους Παύλου.

Σχετικά με επίμαχο βίντεο, στο οποίο εμφανίζεται ο κατηγορούμενος Γιώργος Πατέλης να μιλά σε μέλη της τοπικής οργάνωσης της Νίκαιας και να λέει πως παίρνει οδηγίες από τον βουλευτή Λαγό και δεν ενεργεί μόνος του, η μάρτυρας επέμεινε πως «ο Λαγός δεν είναι μόνος του» και πως «όλοι οι βουλευτές παίρνουν εντολή από τον αρχηγό. Προκύπτει από την ιεραρχία. Αρχηγός, βουλευτές, πυρηνάρχης… Δυο χρόνια ασχολούμαι με τη δολοφονία του παιδιού μου από τα στοιχεία προκύπτει ότι όλα γίνονται με εντολή του αρχηγού».

Σε ερώτηση της προέδρου από πού προκύπτει αυτό, η Μάγδα Φύσσα απάντησε: «Από συνεντεύξεις, βίντεο. Είναι η ιεραρχία η ιδεολογία, αυτό ειναι η Χρυσή Αυγή».

Μάλιστα, η μάρτυρας έκανε λόγο και για ηχητικό ντοκουμέντο που περιλαμβάνεται στη δικογραφία, στο οποίο κατηγορούμενος φέρεται να χαρακτηρίζει τη δολοφονία Ρουπακιά «επαγγελματικό χτύπημα» να λέει πως «έτσι εκπαιδεύονται» και ζητεί να ειδοποιηθεί η μητέρα του για να πετάξει τα όπλα που έχει στο σπίτι.

Νωρίτερα, το δικαστήριο αποφάσισε ότι τα dvd και cd που περιλαμβάνονται στη δικογραφία θα προβληθούν στο χρόνο ανάγνωσης εγγράφων.

Η δίκη διεκόπη για λίγο καθώς η Μάγδα Φύσσα ένιωσε αδιαθεσία και ζήτησε ένα μικρό διάλειμμα.

Λίγο αργότερα, καταβεβλημένη, καθισμένη σε μια καρέκλα, η Μάγδα Φύσσα συνέχισε να καταθέτει για τη δολοφονία του γιου της, απαντώντας στους συνηγόρους της πολιτικής αγωγής.

Με συγκίνηση φώναξε ενώπιον του δικαστηρίου: « Ήρθαν στο σπίτι μου και δολοφόνησαν το παιδί μου, μπορούν να το καταλάβουν αυτό; Υπάρχει μια εγκληματική οργάνωση που λέγεται Χρυσή Αυγή και βρίσκεται στο κοινοβούλιο και αυτή η οργάνωση ήρθε στο σπίτι μας και σκότωσε το παιδί μας».

«Είναι τα απομεινάρια των δοσίλογων και των ταγματασφαλιτών»

Η εξέταση της Μάγδας Φύσσα συνεχίστηκε μέσα σε κλίμα έντασης καθώς γίνονταν αναφορές σε οπτικοακουστικό υλικό της δικογραφίας όπου, σύμφωνα με την μάρτυρα, καταγράφεται η εγκληματική δράση της οργάνωσης. « Όλες τις δράσεις τις οργάνωσε η εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή» είπε υπογραμμίζοντας ότι από τα στοιχεία προκύπτει πως «όσοι ήταν αντίθετοι με τις ιδέες τους στοχοποιούνταν μεταξύ αυτών οι αντιφασίστες οι κομμουνιστές , οι μετανάστες». Η μάρτυρας επανέλαβε πως οι επιθέσεις γίνονται «οργανωμένα με εντολή άνωθεν. Πρόσφατα ακούσαμε τον αρχηγό τους να λέει πως είναι η σπορά των ηττημένων του ’45… Είναι ναζιστές, εθνικοσοσιαλιστές, τα απομεινάρια των δοσίλογων και των ταγματασφαλιτών» συμπλήρωσε και οι φίλοι του Παύλου Φύσσα άρχισαν να χειροκροτούν.

Ο πατέρας του Παύλου Φύσσα, Παναγιώτης, αντέδρασε όταν ο Γιώργος Πατέλης στράφηκε και κοίταξε προς το ακροατήριο: «Τι με κοιτάς έτσι με στιλάκι, θα σου δείξω εγώ…» του φώναξε, καταγγέλλοντας ότι επιχειρείται τεχνητή ένταση για να μην μπορέσει να καταθέσει η σύζυγος του, η οποία διαμαρτυρήθηκε ότι γίνονται παρεμβάσεις «για να αποσυντονιστεί».

«Ό, τι κινείται σφάζεται»

Οι τόνοι ανέβηκαν όταν η Μάγδα Φύσσα κλήθηκε να σχολιάσει το περιεχόμενο βίντεο με πρωταγωνιστή τον κατηγορούμενο Πατέλη στο όποιο φέρεται να λέει «ό,τι κινείται σφάζεται».

Υπεράσπιση: Θα υποβάλω προσφυγή.
Πρόεδρος: Να το κάνετε όταν ολοκληρώσει η μάρτυρας . Δεν θα διακόψετε.
Υπεράσπιση: Πρέπει να με ακούσετε , δεν μπορεί να γράφονται αυτά.
Πρόεδρος: Καθίστε δεν θα διακόψετε και μετά να προσφύγετε όπου θέλετε.
Υπεράσπιση: Δεν μπορεί να ακούγεται μόνο η άλλη πλευρά.

(ακούγεται το κουδούνι της έδρας)

Υπεράσπιση: Πώς θα ασκήσει ο κατηγορούμενος τα δικαιώματα του.
Πρόεδρος: Εσείς καθυστερείτε και βγαίνετε έξω και κάνετε δηλώσεις ότι η δίκη καθυστερεί.

Ξέσπασμα της μητέρας του Π. Φύσσα

Η μητέρα του δολοφονημένου μουσικού μόλις τελείωσε την κατάθεση της, φεύγοντας από το βήμα του μάρτυρα, εκσφενδόνισε το μπουκάλι με το νερό από το οποίο έπινε προς την μεριά του κατηγορουμένου Γ. Ρουπακιά. Την ίδια ώρα, ένας θείος της οικογένειας, απευθυνόμενος προς τον κατηγορούμενο του είπε: «Ρουπακιά παρακάλα για ισόβια. Όλοι σας».


σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης