Πολύς λόγος έγινε για τα νέα πακέτα τσιγάρων και τις φωτογραφίες που τα συνοδεύουν σε μια προσπάθεια αποθάρρυνσης των μη καπνιστών να αρχίσουν το κάπνισμα και παρότρυνσης των «θεριακλήδων» να σκεφτούν την υγεία τους. 

Μετά την κυκλοφορία των πακέτων αυτών, το καλοκαίρι του 2016 σύμφωνα με Κοινοτική Οδηγία που επιβάλλει τη συγκεκριμένη ρύθμιση, οι ανατριχιαστικές εικόνες έγιναν μέρος της βλαβερής συνήθειας των καπνιστών, μια συμβολική όσο και σοκαριστική υπενθύμιση για τους κινδύνους που ελλοχεύουν. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αποθαρρυντικές και ανατριχιαστικές εικόνες στα πακέτα των τσιγάρων

Στην περίπτωση του Γιάννη Δημόπουλου όμως, τα συγκεκριμένα πακέτα έγιναν ένας… ζωντανός εφιάλτης, κατά τρόπο πρωτόγνωρο και μακάβριο! Η παρατηρητικότητά του τον έφερε σε μια ασυνήθιστη όσο και άβολη κατάσταση. Το πρόσωπο στο πακέτο ήταν όμοιο με το δικό του! 

Δείτε τις φωτογραφίες:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν είναι και καθημερινό φαινόμενο να βλέπεις τον εαυτό σου ένα βήμα πριν από τον τάφο», εκμυστηρεύτηκε στο zougla.gr. Αυτό που ξεκίνησε ως αστείο, άρχισε να εξελίσσεται σε τραγική φάρσα από τη στιγμή που συγγενείς και φίλοι επιβεβαίωναν αυτό που έβλεπαν με τα μάτια τους. Ο ετοιμοθάνατος καπνιστής ή ο ηθοποιός που υποδύθηκε τον ρόλο αυτό για τις ανάγκες της φωτογράφησης ήταν ολόιδιος με τον Γιάννη Δημόπουλο!

Και εδώ γεννάται σειρά ερωτημάτων που χρήζουν άμεσης απάντησης, όπως αναφέρει ο ίδιος στο zougla.gr.

-Με τι κριτήριο επιλέγονται οι συγκεκριμένες σοκαριστικές φωτογραφίες και αν υπάρχει η συγκατάθεση των ίδιων ή συγγενών τους.
-Η επιλογή των φωτογραφιών γίνεται από τις καπνοβιομηχανίες ή από τη ρυθμιστική αρχή που επιβάλλει τον συγκεκριμένο κανονισμό;

Μάλιστα η ομοιότητα δεν είναι τεράστια μόνο δια γυμνού οφθαλμού. Απευθύνθηκε σε ειδικό, ο οποίος συμφώνησε ότι υπάρχουν εντυπωσιακά πολλά κοινά στοιχεία μεταξύ του ιδίου και του ετοιμοθάνατου της φωτογραφίας (σ.σ. ρυτίδες, ελιά στο λαιμό).

Δείτε τι δήλωσε ο Γιάννης Δημόπουλος για την… απίστευτη «παρεξήγηση»:

Ο Γιάννης Δημόπουλος σχεδιάζει να προβεί σε νομικές ενέργειες άμεσα, απαιτώντας την απόσυρση της συγκεκριμένης εικόνας που προκαλεί μακάβριους συνειρμούς για το περιβάλλον του και φυσικά για τον ίδιο…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης