Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε εναντίον του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, όταν ο πρώτος εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για την πρόσκληση βουλευτών της Χρυσής Αυγής από τον περιφερειάρχη στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.

«Είναι απαράδεκτη η στάση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, δεν ξέρω αν διορθώνεται τώρα. Θα το σκεφτώ πολύ αν θα πάω στην ίδια εξέδρα με αυτούς τους κυρίους», είχε αναφέρει νωρίτερα ο κ. Μπουτάρης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η τοποθέτηση του δημάρχου Θεσσαλονίκης προκάλεσε την αντίδραση του κ. Τζιτζικώστα ο οποίος με ανακοίνωσή του αναφέρει: «Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε καμία περίπτωση δεν δέχεται μαθήματα δημοκρατίας από τον κύριο Μπουτάρη, ο οποίος πρόσφατα δέχτηκε χορηγία από τη “Χρυσή Αυγή” για την περιβαλλοντική οργάνωση “Αρκτούρος” και αναγκάστηκε να την επιστρέψει μόνο όταν έγινε αποδέκτης της κατακραυγής της κοινής γνώμης και των συμπολιτών μας».

Ο περιφερειάρχης συνεχίζει κατηγορώντας τον κ. Μπουτάρη ότι «προσπαθεί να κλέψει λίγα λεπτά δημοσιότητας», εκμεταλλευόμενος την εθνική επέτειο και του προσάπτει ότι «επιλέγει να αγνοήσει τους νόμους του κράτους και τον ισχύοντα νόμο της Πολιτείας για την παρέλαση ο οποίος ορίζει ρητά ότι καλούνται όλοι οι βουλευτές όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων, όπως επιδεικτικά έχει επιλέξει να αγνοεί εδώ και τέσσερα χρόνια τα προβλήματα της Θεσσαλονίκης».

Ακόμη ο κ. Τζιτζικώστας σχολιάζει πως το εάν θα παραβρεθεί ή όχι στην παρέλαση ο κ. Μπουτάρης αφορά μόνο τον ίδιο και θα κριθεί για αυτή του την απόφαση από τους πολίτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης