Τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής οι Αρχές ανακοίνωσαν ότι αυξήθηκε ο αριθμός των αγνοουμένων και ότι από αυτήν τη στιγμή αναζητούνται συνολικά έξι άτομα στην ευρύτερη περιοχή της Μάνδρας Αττικής έως τη Νέα Πέραμο.

Οι νεκροί από τη σφοδρή κακοκαιρία στη δυτική Αττική ανέρχονται μέχρι στιγμής στους 16 και οι τραυματίες στους 23Μέχρι και το βράδυ της Πέμπτης ο αριθμός των αγνοουμένων ανερχόταν στους τέσσερις. Στον κατάλογο αυτόν προστέθηκαν δύο άνδρες, οι οποίοι έχουν εξαφανιστεί από την έναρξη των έντονων καιρικών φαινομένων και τελευταία φορά είχαν εντοπιστεί στην περιοχή της Μάνδρας. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο ένας είναι κυνηγός και ο άλλος βρισκόταν τη στιγμή της θεομηνίας σε γνωστή καντίνα της περιοχής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι νεκροί από τη σφοδρή κακοκαιρία στη δυτική Αττική ανέρχονται μέχρι στιγμής στους 16 και οι τραυματίες στους 23.

Τα σωστικά συνεργεία, ενισχυμένα και από βαρέα οχήματα του στρατού, επιχειρούν στη Μάνδρα Αττικής, προκειμένου να ολοκληρώσουν την πρώτη φάση καθαρισμού της πόλης από τα φερτά υλικά, τα κατεστραμμένα αυτοκίνητα και τις γκρεμισμένες μάνδρες. Η αγωνία των σωστικών συνεργείων κορυφώνεται λόγω του γεγονότος ότι αναμένεται νέο κύμα κακοκαιρίας από το μεσημέρι, προερχόμενο από το σύστημα «Ζήνων» που έχει σχηματιστεί νοτιοδυτικά-δυτικά του Ιονίου.

Το σύστημα αυτό θα πλήξει τη νοτιοδυτική Πελοπόννησο περίπου το μεσημέρι της Παρασκευής και η πορεία του εντός του ελληνικού χώρου θα κρατήσει μέχρι και την Κυριακή, με κατεύθυνση ανατολικά-βορειοανατολικά. Το σύστημα αυτό φέρνει σφοδρές βροχοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το λεκανοπέδιο πέρασε μια δύσκολη νύχτα με επαναλαμβανόμενες καταιγίδες ανά περιοχές και έντονες βροχοπτώσεις, που σε κάποια σημεία της πρωτεύουσας μετέτρεψαν τους δρόμους σε ποτάμια και τις πλατείες σε λίμνες.

Τα σχολεία σε όλο το λεκανοπέδιο είναι κλειστά σήμερα για προληπτικούς λόγους. Παράλληλα, δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία στον Νομό Πιερίας, ο οποίος το βράδυ της Πέμπτης υπέστη με τη σειρά του τις επιπτώσεις της σφοδρής κακοκαιρίας.

Λόγω της ανωτέρω κατάστασης η Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής βρίσκεται σε συναγερμό, καθώς εκδηλώνονται φόβοι για πλιάτσικο σε καταστήματα και σπίτια που επλήγησαν από την κακοκαιρία στη Μάνδρα και τη Ν. Πέραμο. Σύμφωνα με πληροφορίες, όλη η δύναμη που υπάρχει στην περιοχή βρίσκεται επί ποδός, με άνδρες της Ασφάλειας να περιπολούν νυχθημερόν.

Για σήμερα Παρασκευή και για το γεωγραφικό διαμέρισμα του λεκανoπεδίου Αττικής οι μετεωρολόγοι προβλέπουν τα εξής:

Στο κέντρο της Αθήνας αναμένονται βροχοπτώσεις από αργά το απόγευμα, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς, εντάσεως έως 4 μποφόρ.

Ανάλογο θα είναι το σκηνικό του καιρού στα βόρεια προάστια, όπου θα εκδηλωθούν βροχοπτώσεις από το απόγευμα, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα φθάσουν έως 3 μποφόρ.

Στα νότια προάστια τα σύννεφα θα πυκνώσουν από το μεσημέρι της Παρασκευής και θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες από αργά το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στα δυτικά προάστια θα σημειωθεί βροχόπτωση από το απόγευμα, ενώ η θερμοκρασία θα φθάσει έως τους 17 βαθμούς Κελσίου.

Tι αναμένεται για σήμερα Παρασκευή για κάθε περιοχή της χώρας

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά διαστήματα ισχυρές στη Μακεδονία.
Άνεμοι: Ανατολικοί-βορειοανατολικοί 4 με 6 και τις πρωινές ώρες στα θαλάσσια τμήματα έως 7 μποφόρ. Από το μεσημέρι στα δυτικά θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία τοπικά 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά διαστήματα ισχυρές, κυρίως στα νησιά του Ιονίου, στη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο.
Άνεμοι: Νότιοι – νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα ισχυρές.
Άνεμοι: Στα βόρεια από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Στα νότια από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά διαστήματα ισχυρές κυρίως στις Κυκλάδες, στη δυτική και τη νότια Κρήτη.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες, με πιθανότητα βροχών και σποραδικών καταιγίδων στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.
Άνεμοι: Νότιοι – νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στα βόρεια ανατολικοί – βορειοανατολικοί τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά διαστήματα ισχυρές.
Άνεμοι: Ανατολικοί-νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά διαστήματα ισχυρές.
Άνεμοι: Ανατολικοί 5 με 6 και στα θαλάσσια τμήματα τοπικά 7, βαθμιαία στον Θερμαϊκό βόρειοι – βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης