Μάρτυρας στη δίκη της Χρυσής Αυγής: «Στο Πέραμα επρόκειτο για σχεδιασμένη και συντονισμένη επίθεση»

Μάρτυρας στη δίκη της Χρυσής Αυγής: «Στο Πέραμα επρόκειτο για σχεδιασμένη και συντονισμένη επίθεση»
Για το «τάγμα εφόδου» της Χρυσής Αυγής που επιτέθηκε στα μέλη του ΠΑΜΕ στο Πέραμα το 2013, με «ανθρωποκτόνο σκοπό» μίλησε, καταθέτοντας ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, ο Μιχάλης Βαξεβάνης, ηλεκτροσυγκολλητής στη Ζώνη, μέλος της διοίκησης του Συνδικάτου Μετάλλου.
Ο μάρτυρας ήταν κατηγορηματικός πως επρόκειτο για μία «σχεδιασμένη και συντονισμένη» επίθεση από περίπου 20-25 άτομα.

«Βαστούσαν καδρόνια, ξύλα, σχεδόν όλοι. Μου έκαναν εντύπωση, προσωπικά, αυτοί που φορούσαν κράνη και βαστούσαν καδρόνια… Κάποιοι ήταν γυμνοί από τη μέση και πάνω. Είχαν ταχύ βήμα, ήταν δυο μπουλούκια που έρχονται και σμίγουν (...). Έκαναν τόξο, μας περικύκλωσαν βρίζοντας …» είπε χαρακτηριστικά ο μάρτυρας συμπληρώνοντας πως ανάμεσα τους ήταν και οι κατηγορούμενοι Χατζηδάκης , Πανταζής και Αντωνακόπουλος.

Ο μάρτυρας περιγράφοντας λεπτό προς λεπτό όσα έγιναν τότε κατέθεσε: «Νοιώθω τον Αντωνακόπουλο να με σπρώχνει, και να μου ρίχνει μια μπουνιά. Ο Αντωνακόπουλος κρατούσε ξύλο. …ξεκινάνε οι ροπαλιές. Κάποιος άλλος σήκωσε ένα ξύλο, έκανα δεξιά να το αποφύγω, και την τρώω στο φρύδι. Ενστικτωδώς σήκωσα το χέρι μου, κι έτσι έφαγα τις υπόλοιπες στο χέρι μου, στον αγκώνα, την ωμοπλάτη, είχα αρχίσει να γυρνάω το σώμα μου προς τα δεξιά, προς το έδαφος... Δεν μπόρεσα να δω πόσοι ήταν αυτοί που χτυπούσαν».

Αναφερόμενος στον πρόεδρο του Συνδικάτου Μετάλλου Σωτήρη Πουλικόγιαννη είπε πως τον είδε πεσμένο στην άσφαλτο και του έδωσε την αίσθηση πως ψυχομαχάει. «Έπεσα πάνω του ενστικτωδώς, για να τον προστατεύσω…» (…) «Τότε άκουσα, πρέπει να ήταν ο Χατζηδάκης, τη φράση "το Πέραμα από δω", είδα ότι κάποιοι πετάνε πέτρες, πολλές πέτρες, και τα καδρόνια που κρατούσαν στα χέρια τους. Εκεί σταμάτησε η επίθεση. Πρέπει να κράτησε πέντε λεπτά».

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις ο μάρτυρας εξέφρασε την πεποίθηση πως οι δράστες «ήθελαν αίμα».

«Σε κλείνει μια ομάδα, τάγμα εφόδου, δηλώνει Χρυσή Αυγή, στοχεύει το κεφάλι ξεκάθαρα, φέρουν όπλα που δεν είναι συνηθισμένα, δεν είναι σκέτα ξύλα, έχουν μέταλλα, ελάσματα. Αν θέλει κάποιος απλώς να σε χτυπήσει, σε πλακώνει στις μπουνιές. Ήθελαν αίμα» είπε ο μάρτυρας συμπληρώνοντας πως δρούσαν κατ εντολήν μεγαλοεργολάβων με στόχο να  καθαρίσει η Ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη από τους κομμουνιστές.

«Δεν σε θέλουνε στα πόδια τους» υποστήριξε αναφερόμενος στους εργοδότες. «Είναι ο ανταγωνισμός του κέρδους, φθηνό κρέας, φθηνό εργατικό δυναμικό, όταν σε έχουν στα πόδια τους, και κυνηγάς συλλογικές συμβάσεις, μέτρα υγιεινής και ασφαλείας…».

Αίσθηση προκάλεσε , πάντως, πως κατά τη διάρκεια της κατάθεσης του ο μάρτυρας διεκόπη από σχόλια των συνηγόρων υπεράσπισης προκαλώντας την αντίδραση της προέδρου.

Πρόεδρος: Δεν ακούτε, θα ρωτάτε μετά τα ίδια πράγματα και θα σας απαντώ ότι τα είπε.

Συνήγορος υπεράσπισης: Τον βοηθάμε να τα εμπεδώσει.

Την ίδια ώρα, δεν έλειψαν και οι αντεγκλήσεις μεταξύ συνηγόρων υπεράσπισης και πολιτικής αγωγής με την πρόεδρος να διακόπτει τη διαδικασία και συνήγορο υπεράσπισης να σχολιάζει απευθυνόμενος στην πολιτική αγωγή του ΠΑΜΕ :»Ας όψεται ο Καραμανλής που σας έκανε νόμιμο κόμμα…»

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2016, 15:17