Την πισώπλατη «μαχαιριά» της Ε.Ε. στους Έλληνες ελαιοπαραγωγούς καταγγέλλει σε δηλώσεις του από τις Βρυξέλλες ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς, ο οποίος αποκαλύπτει ότι η Κομισιόν μεθοδεύει την αθρόα και αδασμολόγητη εισαγωγή 70.000 τόνων λαδιού από την Τυνησία για τη διετία 2016-2017 (35.000 τόνους ανά έτος).

Μάλιστα, εάν αυτή η νομοθετική πρωτοβουλία στην Κομισιόν εγκριθεί τελικά από την Ολομέλεια της Ευρωβουλής, η εισαγωγή τυνησιακού λαδιού θα ισχύσει αναδρομικά από 1/1/2016 (γιατί άραγε;). Ήδη η Επιτροπή Διεθνούς Εμπορίου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τη Δευτέρα 25/1/2016 ενέκρινε την παραπάνω καταστροφική νομοθετική πρωτοβουλία της Κομισιόν και το θέμα αναμένεται να έρθει για τελική ψήφιση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εντός του Φεβρουαρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με την απόφασή της αυτή η Ε.Ε. διαλύει τους Έλληνες ελαιοπαραγωγούς, οι οποίοι έχουν ήδη φτωχοποιηθεί από το μνημόνιο. Έτσι η γραφειοκρατία των Βρυξελλών προτιμά να στηρίξει την Τυνησία και να διαλύσει τους ελαιοκαλλιεργητές του Ευρωπαϊκού Νότου, επισήμανε ο Νότης Μαριάς.

Σε μια φάση, λοιπόν, που οι Έλληνες αγρότες παλεύουν ενάντια στη φορομπηχτική λεηλασία που τους επιβάλλει η τρόικα, σε μια φάση που δέχονται επίθεση και στο Ασφαλιστικό, η Κομισιόν τούς «εκδικείται» και πλημμυρίζει την αγορά με χιλιάδες τόνους τυνησιακό λάδι.

Θα δώσουμε τη μάχη στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για να μην περάσει τελικά αυτή η ανάλγητη και καταστροφική πολιτική της Ε.Ε., επισήμανε για άλλη μια φορά ο Νότης Μαριάς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΠΗΓΗ: tharrosnews.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης