Και μπορεί η αντιπυρική περίοδος να ολοκληρώθηκε πριν λίγες ημέρες, όπως φαίνεται οι φωτιές στην Ηλεία, καλά κρατούν. Έτσι και το απόγευμα της Τρίτης πυρκαγιές κινητοποίησαν την Πυροσβεστική Υπηρεσία, που ξέσπασαν διαδοχικά σε περιοχές του Νομού.

Η πρώτη πυρκαγιά εκδηλώθηκε στην περιοχή της Κρέστενας, μεταξύ των τοπικών κοινοτήτων Βρίνα και Γρύλου σε αγροτοδασική έκταση ενώ λίγο αργότερα ακόμα μια πυρκαγιά στην περιοχή της Σπιάντζας στον Πύργο, πίσω από το Ενωσιακό γήπεδο, προκάλεσε την κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικά η φωτιά στην Σπιάντζα πήρε μεγάλες διαστάσεις εξαιτίας των ανέμων που έπνεαν στην περιοχή με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να ρίχνονται στη μάχη ώστε να την περιορίσουν. Εξάλλου ακόμα μια φωτιά εκδηλώθηκε λίγη ώρα αργότερα στην τοποθεσία Αγγινάρα του Πύργου ενώ ακόμα μια εστία απασχόλησε τις πυροσβεστικές δυνάμεις στην τοπική κοινότητα Πρασίνου.

Από την πρώτη στιγμή στα συμβάντα βρέθηκε ο διοικητής της Π.Υ. Πύργου, Ιωάννης Πετρούτσος ενώ μέχρι το βράδυ οι εστίες είχαν τεθεί υπό έλεγχο. Εκείνο πάντως που φαίνεται πως θα «σώσει» την Ηλεία, είναι η βροχή που αναμένεται να πέσει τις επόμενες ώρες.

Πηγή: patrisnews.com

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης