Με τρακτέρ, 4Χ4 αλλά και… άλογα βγήκαν σε κεντρικούς δρόμους του Ηρακλείου οι αγρότες, οι οποίοι ενώνουν τις δυνάμεις τους και παραμένουν στα μπλόκα από την περασμένη Δευτέρα. Μεγαλύτερη βαρύτητα δίνεται στο μπλόκο του Ηρακλείου και για τον λόγο αυτό, συνάδελφοί τους από το Ρέθυμνο και το Λασίθι βρίσκονται από χθες στην πόλη, προκειμένου να διεκδικήσουν τα αιτήματά τους:

-Να μειωθεί το κόστος παραγωγής, τα φυτοφάρμακα, τα λιπάσματα, οι ζωοτροφές, ο εξοπλισμός, το πετρέλαιο, το ηλεκτρικό ρεύμα.
– Να μειωθεί το κόστος μεταφοράς των κρητικών προϊόντων.
– Να παραμείνει η επιστροφή του ΦΠΑ στο 11%.
– Να είναι οικονομικά και κοινωνικά δίκαιη η φορολογική και ασφαλιστική μεταρρύθμιση.
– Να υπάρξει επαρκής χρηματοδότηση των αναγκών του παραγωγού, των συνεταιριστικών οργανώσεων και επιχειρήσεων που τυποποιούν, διακινούν και εξάγουν τα προϊόντα.
– Να λειτουργήσουν οι αγορές, να σπάσουν τα καρτέλ, να δημιουργηθεί το πρώτο ηλεκτρονικό δημοπρατήριο της χώρας στην Κρήτη.
– Να ψηφισθούν άμεσα από τη Βουλή οι αναγκαίες τροπολογίες του Ν. 4015/2011, ώστε να γίνουν επιτέλους οι συνεταιριστικές οργανώσεις βιώσιμες και ανταγωνιστικές επιχειρήσεις των αγροτών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιπλέον, σε πανελλαδικό επίπεδο, οι αγρότες ζητούν:

• Την άμεση απόσυρση όλων των φορομπηχτικών μέτρων και ειδικότερα τη φορολόγηση γης.
• Σύνταξη στα 60 χρόνια για τους αγρότες.
• Χάραξη εθνικής πολιτικής που θα σταματήσει τον κατήφορο της Γεωργίας, θα μειώσει το κόστος παραγωγής, θα χτυπήσει τα καρτέλ και τη νοθεία των αγροτικών προϊόντων.
• Να μην καταργηθούν οι ΤΟΕΒ.
• Να γίνει μακροχρόνια ρύθμιση των χρεών των αγροτών και διαγραφή των τόκων υπερημερίας.
• Να στηριχτούν τα αγροτικά προϊόντα (Ελαιόλαδο, Εσπεριδοειδή, Κηπευτικά, Κτηνοτροφία, Μελισσοκομία, Αλιεία) με εξασφάλιση του εισοδήματος των παραγωγών.

Πηγή: cretalive.gr
Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης