Επί ποδός ήταν ολόκληρο το Σαββατοκύριακο οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Ανατολική Μακεδονία για την αντιμετώπιση τεσσάρων πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν στην ευρύτερη περιοχή της Καβάλας και της Δράμας.

Τις δυο μεγάλες εστίες της φωτιάς, η μια στο Μοναστηράκι της Δράμας που έκαιγε επί τρεις συνεχόμενες μέρες και η δεύτερη στο Σιδηρόνερο στην ορεινή Δράμα που ξέσπασε το τελευταίο 24ωρο, οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να τις θέσουν υπό πλήρη έλεγχο τα ξημερώματα τις Κυριακής και αφού είχαν καεί χιλιάδες στρέμματα θαμνώδους και χορτολιβαδικής έκτασης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή και οι δυσκολίες στην προσέγγιση της φωτιάς λόγω της μορφολογίας της περιοχής στις οποίες εκδηλώθηκαν είχαν δυσχεραίνει πολύ το έργο των επίγειων δυνάμεων πυρόσβεσης.

Σήμερα το πρωί μια νέα εστία φωτιάς εκδηλώθηκε στο Μαυροκορδάτο του Δήμου Παρανεστίου Δράμας. Η φωτιά που γρήγορα εξαπλώθηκε σε δυο μέτωπα αντιμετωπίστηκε χάρη στην έγκαιρη επέμβαση των εναέριων μέσω πυρόσβεσης καθώς ήταν αδύνατο να προσεγγίσουν πεζοπόρα τμήματα.

Αυτή την ώρα έχει ελεγχθεί το ένα από τα δυο μέτωπα και όλες οι προσπάθειες επικεντρώνονται στο δεύτερο μέτωπο που καίει μέσα σε χαράδρα. Η ανησυχία των αρχών είναι να μπορέσουν να θέσουν τη φωτιά υπό έλεγχο πριν από τη δύση του ηλίου οπότε και θ’ αποσυρθούν τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης.
Εξάλλου, σήμερα το μεσημέρι μια νέα εστία φωτιάς ξέσπασε στην περιοχή της Άσπρης Άμμου του Δήμου Καβάλας κοντά στο εμπορικό λιμάνι «Φίλιππος Β’». Η άριστα συντονισμένη προσπάθεια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και οι ευνοϊκές καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν εκείνη τη στιγμή δεν άφησαν τη φωτιά να επεκταθεί περισσότερο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καβάλας τόσο από εδάφους με πεζοπόρα τμήματα όσο και από αέρους με δυο αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο κατάφεραν να θέσουν τη φωτιά γρήγορα υπό έλεγχο, ωστόσο οι δυνάμεις πυρόσβεσης παραμένουν σ’ επιφυλακή για πιθανές αναζωπυρώσεις.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης