Η παρουσίαση του Πεκίνου ως δημοφιλούς τουριστικού προορισμού πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης σε ειδική εκδήλωση στο Ζάππειο, με τη συμμετοχή της ελληνικής πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Τουρισμού, του πρέσβη της Κίνας στην Ελλάδα, αλλά και παραγόντων της κινεζικής και ελληνικής βιομηχανίας του τουρισμού αντίστοιχα.

Με αφορμή το τουριστικό έτος Κίνας και Ευρώπης για το 2018, το μέλος της Κ.Ε. του ΚΚ Κίνας Zhang Shuofu σημείωσε ότι η φιλία Ελλάδας και Κίνας ξεπερνάει τα 2.000 χρόνια και στάθηκε στη σημασία της τουριστικής συνεργασίας ανάμεσα στα δύο κράτη, τονίζοντας ότι πολλές περιοχές της Ελλάδας έχουν μπει στην καρδιά των Κινέζων τουριστών. Φιλοδοξία είναι η εκδήλωση να αποτελέσει το ερέθισμα για ενδυνάμωση της συνεργασίας αλλά και οι Έλληνες να γνωρίσουν καλύτερα την πρωτεύουσα της Κίνας, επεσήμανε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τη μεριά της, η Ελληνίδα υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά ανέφερε ότι «το “άνοιγμα” της επιτροπής του οργανισμού του Πεκίνου συμβάλλει με τη σειρά του στη σύσφιγξη των σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες». «Με ισχυρή πολιτική βούληση εξελίσσονται οι διμερείς σχέσεις» είπε η κα Κουντουρά, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα είναι η γέφυρα με την Ασία και την Ευρώπη. Προς την κατεύθυνση αυτή, ανέφερε η υπουργός, η Ελλάδα υποστηρίζει την υλοποίηση του δρόμου του μεταξιού. Η Ελλάδα χτίζει γέφυρες συνεργασίας με την Κίνα και το 2017 η χώρα του Δράκου ήταν τιμώμενη χώρα στη ΔΕΘ.

Ενισχυτικός παράγοντας της σχέσης των δύο χωρών αποτελεί η απευθείας αεροπορική σύνδεση Αθήνας – Πεκίνου, ενώ την ίδια στιγμή το αρμόδιο υπουργείο, όπως είπε η κα Κουντουρά, δίνει έμφαση στον πολιτιστικό τουρισμό αλλά και στις ειδικές μορφές τουρισμού που υπόσχονται αξέχαστες εμπειρίες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης