Αίθριος καιρός, χωρίς όμως να αποκλείονται πρόσκαιρες βροχοπτώσεις, και θερμοκρασίες κοντά στους 24 βαθμούς Κελσίου προβλέπονται από σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή, και μέχρι την Κυριακή του Πάσχα, γεγονός που θα ευνοήσει όσους εγκαταλείψουν τα αστικά κέντρα.

Ειδικότερα, τη Μεγάλη Παρασκευή προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά με τοπικές βροχές και σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα, ενώ ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα δυτικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και βαθμιαία ανατολικοί βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένους όμβρους. Σταδιακή βελτίωση από το βράδυ. Οι άνεμοι πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και η θερμοκρασία από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στη Μακεδονία όπου θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές. Σταδιακή βελτίωση αναμένεται από το απόγευμα και από τα δυτικά. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία από 8 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα δυτικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα βόρεια όπου θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές, σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα. Οι άνεμοι πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις έως 5 μποφόρ και από το απόγευμα θα στραφούν στα βόρεια σε βόρειους βορειοδυτικούς. Η θερμοκρασία από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου, στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα βόρεια όπου θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές. Ο καιρός σταδιακά θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι ασθενείς μεταβλητοί και βαθμιαία από το μεσημέρι ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και στα νότια έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 11 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται αραιές νεφώσεις πιο πυκνές στα βόρεια όπου είναι πιθανό να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές και βαθμιαία και στα υπόλοιπα. Οι άνεμοι στα βόρεια μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία βορειοανατολικοί 4 μποφόρ. Στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Για το Μεγάλο Σάββατο προβλέπονται στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχόπτωσης στα ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις, ενώ ευνοείται η μεταφορά σκόνης. Οι άνεμοι στα δυτικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο.

Την Κυριακή του Πάσχα αναμένονται αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από τις
μεσημβρινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές, αρχικά στα βορειοδυτικά και βαθμιαία μέχρι το βράδυ στα υπόλοιπα δυτικά, κεντρικά και βόρεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, οι οποίοι στα νότια βαθμιαία θα στραφούν σε ανατολικούς, τοπικά 6 μποφορ. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα ανατολικά και τα νότια.

Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης