Τον κώδωνα του κινδύνου για το μέλλον του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου έκρουσε η αναπληρώτρια διοικητής του ιδρύματος, Αθανασία Κακαλή, στο περιθώριο της συνεδρίασης του περιφερειακού συμβουλίου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΠΑΜΘ). Σύμφωνα με την κ. Κακαλή από τον Οκτώβριο είναι πιθανή η αναστολή των λειτουργιών του νοσοκομείου λόγω υπο-στελέχωσης.

«Το μεγάλο πλέον και βασικό πρόβλημα του νοσοκομείου Διδυμοτείχου είναι η συνεχιζόμενη μείωση του προσωπικού -ιατρικού και νοσηλευτικού. Ενδεχομένως να μην μας δίνεται πλέον η δυνατότητα από τον Σεπτέμβρη και μετά να καλύπτουμε με εφημερίες όλες τις ημέρες του μήνα, ακριβώς λόγω της έλλειψης κυρίως ιατρικού προσωπικού. Επίσης ενδέχεται να ανασταλεί και η δεύτερη βάρδια της μονάδας τεχνητού νεφρού» ανέφερε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την αναπληρώτρια διοικήτρια, σε μηνιαία βάση, η Παθολογική Κλινική έχει πληρότητα 130% με 140%, ποσοστό που υπερβαίνει, όπως τόνισε, τις δυνατότητές της.

«Η δε Χειρουργική Κλινική ξεπερνάει το 80% κάθε μήνα, ενώ η Παιδιατρική είναι στο 100% -ποσοστά ενδεικτικά των πολύ υψηλών αναγκών για τους πολίτες» πρόσθεσε η κ. Κακαλή.

Πηγή: seleo.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης