Με μουσική, τραγούδια και χορό απάντησαν οι σπουδαστές του Τμήματος Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής στα Ιωάννινα, στις εισαγγελικές και αστυνομικές διαδικασίες που κινήθηκαν με στόχο να λήξει η κατάληψη.

Η κατάληψη συμπλήρωνε σαράντα ημέρες και ήταν αποτέλεσμα της αδυναμίας να στελεχωθεί επαρκώς το τμήμα ώστε να υπάρχει ένα αναβαθμισμένο πρόγραμμα σπουδών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η διοίκηση του ΤΕΙ αδυνατώντας να λύσει τα υπαρκτά προβλήματα προχώρησε σε μηνυτήρια αναφορά με αποτέλεσμα να κινηθεί ο εισαγγελέας αλλά και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις προκειμένου να τερματιστεί η κατάληψη.

Οι σπουδαστές, δείχνοντας κι αυτή την φορά υψηλά επίπεδα ωριμότητας, παρέδωσαν τα υπό κατάληψη κτίρια και αποχώρησαν με μουσικές και τραγούδια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η συναυλία που ακολούθησε ήταν η δική τους απάντηση σε όλους.

Στην ανακοίνωση των σπουδαστών που ακολούθησε σημειώνεται:

«Όπως έχει δηλώσει επανειλημμένως ο Πρόεδρος του Ιδρύματος κος Ευριπίδης Γλαβάς, πρωταρχικό μέλημα της Διοίκησης είναι η “εύρυθμη και ομαλή λειτουργία του” (μάλλον μόνο των οικονομικών του).

Η Διοίκηση αρνητική και αδιάλλακτη σε όλα, επιλέγει τον ολισθηρό δρόμο της αστυνομικής επέμβασης αποδεικνύοντας γι άλλη μια φορά πόσο φασιστική μπορεί να γίνει.

Ο Σύλλογος Σπουδαστών του Τμήματος Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής, για ακόμα μια φορά, κρίνει τη στάση των Διοικούντων ως αντιδεοντολογική και ασυμβίβαστη με το ακαδημαϊκό ήθος!

Ζητούμε έμπρακτα την στήριξη της τοπικής κοινωνίας απέναντι σε ακόμα μία αυταρχική πράξη των Διοικούντων.

Όσο οι φωνές και τα όργανα θα ηχούν, άλλο τόσο θα είμαστε ενάντια σε αυτούς που μας στερούν την πρόσβαση στην παιδεία και τον πολιτισμό!».

ΠΗΓΗ: epiruspost.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης