Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι ακυρώσεις εισιτηρίων στα επιβατηγά πλοία. Την ίδια ώρα διάχυτη είναι η ανησυχία των ακτοπλόων για ενδεχόμενη ματαίωση δρομολογίων εξαιτίας αδυναμίας πληρωμής των καυσίμων.

Ήδη, όπως επισημαίνει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας ( ΣΕΕΝ) Μιχάλης Σακέλης η ροή των κρατήσεων (γενικά στην ακτοπλοΐα) είναι κατά 50% μειωμένη σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι λεγόμενοι μακρινοί ακτοπλοϊκοί προορισμοί έχουν πλέον καταστεί απαγορευτικοί για τους περισσότερους Έλληνες. «Οι Έλληνες πλέον δεν ταξιδεύουν. Η έκφραση ‘Έλληνας τουρίστας τείνει να καταντήσει …ανέκδοτο», υποστηρίζει ο αντιπερειφερειαρχης τουρισμού Βορείου Αιγαίου Νίκος Κατρακάζος. « Η μείωση στις κρατήσεις κυμαίνεται αυτή τη στιγμή από 30% έως 40%».

Σύμφωνα με πηγές από το χώρο της ακτοπλοΐας πέρα από τις ακυρώσεις επιβατών έχουν πλέον αρχίσει και ακυρώσεις και στα εισιτήρια φορτηγών αυτοκινήτων – που μεταφέρονται με τα πλοία- με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την τροφοδοσία των νησιών σε είδη πρώτης ανάγκης και άλλα αγαθά.

Με τη μεταφορά των χρημάτων να έχει δυσκολέψει πολύ οι ακτοπλόοι φοβούνται ότι θα υπάρξει πρόβλημα στον ανεφοδιασμό των πλοίων. Μέχρι στιγμής, τα δρομολόγια εκτελούνται κανονικά, αλλά, όπως λένε άνθρωποι της ακτοπλοΐας, αν αυτή η κατάσταση συνεχιστεί και μετά την Κυριακή, τότε θα υπάρξει πραγματικό πρόβλημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης