Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι πάνω από τον παράδρομο της Εθνικής στα Καμένα Βούρλα και απείλησε σπίτια, ενώ έκαψε δασική έκταση.

Λόγω των δυνατών ανέμων οι φλόγες γρήγορα πήραν δύναμη και φάνηκαν ιδιαίτερα απειλητικές για τις περιουσίες αλλά και για να συνεχίσουν το καταστροφικό τους έργο στο καταπράσινο βουνό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπήρξε πολύ μεγάλη και γρήγορη κινητοποίηση όλων των αρχών με πρώτη την πυροσβεστική που εκτός από ισχυρές επίγειες δυνάμεις, έριξε στη μάχη άμεσα τα δύο PZL που βρίσκονται μόνιμα στην περιοχή, καθώς και δύο Canadair. Το έργο τους ενίσχυσαν μηχανήματα της Περιφέρειας και υδροφόρες του Δήμου Μώλου – Αγίου Κων/νου, κατορθώνοντας να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά. Από την πύρινη λαίλαπα, δεν γλύτωσαν οι γραμμές μεταφοράς με αποτέλεσμα να μείνουν χωρίς ρεύμα, Άγιος Κων/νος, Ασπρονέρι και μεγάλο τμήμα των Καμένων Βούρλων.

«Απειλήθηκαν σπίτια. Ευτυχώς χάρη στην άμεση επέμβαση αποφεύχθηκαν τα χειρότερα», είπε στο LamiaReport ο Πρόεδρος της ΔΚ Καμένων Βούρλων, Δημήτρης Καραμανώλης. «Ευχαριστώ όλους όσοι βοήθησαν και έσωσαν περιουσίες και δάσος», πρόσθεσε.

Κι αυτή την ώρα επιχειρούν στο σημείο πυροσβεστικές δυνάμεις, ενώ θα υπάρχει επιφυλακή για τον αποκλεισμό του ενδεχομένου αναζωπύρωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: lamiareport.gr 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης