Παράλληλα με το συλλαλητήριο, στην πλατεία της Καμάρας, ομάδες αντιεξουσιαστών πραγματοποίησαν… αντισυγκέντρωση… Δεν έλειψαν μάλιστα τα επεισόδια, καθώς περίπου δέκα κουκουλοφόροι επιτέθηκαν σε δύο κορίτσια περίπου 15 ετών, τα οποία κρατούσαν ελληνικές σημαίες και κατευθύνονταν στον χώρο του συλλαλητηρίου. Οι άγνωστοι πήραν τις σημαίες και τις έσπασαν. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες οι οποίοι προσπάθησαν να υπερασπιστούν τα κορίτσια, οι κουκουλοφόροι διαπληκτίστηκαν μαζί τους και μάλιστα ένας πολίτης καταγγέλλει τον από τη συμπλοκή τραυματίστηκε στο πρόσωπο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λίγο αργότερα, σύμφωνα με το thestival.gr, άτομα που κρατούσαν ελληνικές σημαίες και κατευθύνονταν προς το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, πέρασαν μπροστά από την κατάληψη “Σχολείο”. Τότε δέχτηκαν επίθεση από αντιεξουσιαστές οι οποίοι τους πέταξαν μπουκάλια, πέτρες και φωτοβολίδες. Επί τόπου έφτασαν άντρες των ΜΑΤ, οι οποίοι απέκλεισαν το σημείο.

Κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου, ομάδα διαδηλωτών προσπάθησε να προσεγγίσει την Καμάρα, όπου λαμβάνει χώρα η αντισυγκέντρωση των αντιεξουσιαστών, όμως οι αστυνομικές δυνάμεις τους απώθησαν με περιορισμένη χρήση χημικών.


 Νωρίτερα, σημειώθηκε επίθεση αγνώστων με πέτρες, ξύλα και άλλα αντικείμενα εναντίον ενός λεωφορείου που μετέφερε διαδηλωτές στη Θεσσαλονίκη. Η επίθεση έγινε περίπου στις 7 το πρωί στη συμβολή των οδών Πανεπιστημίου και Μπενάκη στα Εξάρχεια.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης