Αρκετά 24ωρα μετά τη στυγερή δολοφονία της 32χρονης εφοριακού Δώρας Ζέμπερης, στο Β’ νεκροταφείο Αθηνών με 14 μαχαιριές, οι διωκτικές αρχές, παρά την καταρχήν αισιοδοξία τους δεν έχουν καταφέρει να εντοπίσουν τον δράστη.

Στο μεταξύ η υπόθεση επιβαρύνθηκε με τα περιστατικά ενδοοικογενειακών αντιθέσεων και συναισθηματικών εκρήξεων που κατέδειξαν πως το κλίμα στο άμεσο οικογενειακό περιβάλλον του θύματος πρέπει να ήταν εξαιρετικά αρνητικό. Το στοιχείο αυτό αντί να διευκολύνει τις αστυνομικές έρευνες, αντιθέτως περιέπλεξε την υπόθεση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είναι πλέον σαφές πως υπάρχουν σοβαρά προβλήματα μεταξύ της αδελφής του θύματος και του πατέρα αφού η πρώτη δημόσια τον κατηγορεί χαρακτηρίζοντας τον ως τέρας και ως αλήτη με αναρτήσεις στα social media αλλά και με την παρουσία της κατά τη διάρκεια της κηδείας της άτυχης εφοριακού.
Σοβαρά προβλήματα διαπιστώθηκαν και μεταξύ του πατέρα και της μητέρας του θύματος, με τον πρώτο να κατηγορεί την μάνα ότι ευθύνεται για το τραγικό τέλος της κόρης τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το τρίτο ζήτημα αφορά στις συνεχείς καταγγελίες του ίδιου του πατέρα, ο οποίος επιμένει πως ο δολοφόνος προέρχεται από το επαγγελματικό περιβάλλον του θύματος. Παράλληλα το πράγμα περιπλέκεται ακόμη περισσότερο από τη στιγμή που έγινε γνωστό πως το θύμα πλήρωνε εδώ και καιρό τα χρέη του πατέρα της ενώ η κοπέλα διέθετε και μια ασφάλεια ζωής και σε περίπτωση θανάτου της η αποζημίωση θα πήγαινε στα χέρια του οικογενειακού της περιβάλλοντος.

Θολή είναι και η κατάσταση αναφορικά με τις σχέσεις της 32χρονης με το άτομο που είχε ταφεί στο Β νεκροταφείο, το μνήμα του οποίου επισκεπτόταν το θύμα πάρα πολύ συχνά.

Κατόπιν όλων τούτων η αστυνομία δεν φαίνεται μέχρι στιγμής να έχει καταφέρει να εντοπίσει κάποιο άτομο του άμεσου οικογενειακού ή φιλικού της περιβάλλοντος το οποίο να συγκεντρώνει στοιχεία που το καθιστούν ύποπτο.

Θολή είναι και η κατάσταση σχετικά με τις σχέσεις της 32χρονης με το άτομο που είχε ταφεί στο Β νεκροταφείοΕίναι πολύ φυσικό λοιπόν η αστυνομία να επανέρχεται σε σενάρια που κυκλοφόρησαν αμέσως μετά τη δολοφονία και που κάνουν λόγο για ληστεία, δεδομένου ότι ο δολοφόνος φεύγοντας πήρε μαζί του την τσάντα του θύματος.

Στη δύσκολη αυτή εξίσωση έρχεται και η γνωμάτευση του ιατροδικαστή, η οποία προτείνει άλλες εκτιμήσεις. Ο ιατροδικαστής εξαρχής εξήγησε πως οι 14 μαχαιριές που επέφερε ο δράστης στο θύμα καθώς και η αντίσταση που προέβαλε η 32χρονη αμυνόμενη προσδίδουν χαρακτήρα ιδιαίτερης αγριότητας στο όλο συμβάν.

Στις στατιστικές της εγκληματολογικής υπηρεσίας, δολοφονίες τέτοιου χαρακτήρα δείχνουν μανία και εκδικητικότητα που σημαίνει πως πίσω από το έγκλημα υπήρχε κάποια προσωπική σχέση ή διαφορά. Ούτε όμως αυτή η εκδοχή φαίνεται να οδηγεί σε κάτι συγκεκριμένο τις αστυνομικές αρχές.

Οι ενδοοικογενειακές αντιθέσεις

Μεγάλη εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι η δεύτερη κόρη της οικογένειας με ανάρτησή της στο facebook αποκάλεσε τον πατέρα της «τέρας», χρησιμοποιώντας εξαιρετικά επιθετικές εκφράσεις εναντίον του όπως… «φτούσου ρε», ενώ κατά τη διάρκεια της κηδείας ακούστηκε να φωνάζει… «έχεις το θράσος να βρίσκεσαι εδώ». Όλα τα παραπάνω δείχνουν ξεκάθαρα πως στο οικογενειακό περιβάλλον υπήρχε ένα κλίμα αβάσταχτο το οποίο έβαινε επιδεινούμενο.

Επίσης μεγάλη εντύπωση προκάλεσε και η στάση του πατέρα μετά τη δολοφονία , ο οποίος επέμενε με τηλεοπτικές του παρεμβάσεις πως ο δολοφόνος προέρχεται από το επαγγελματικό περιβάλλον του θύματος και ανακάτεψε στην ιστορία και το ΣΔΟΕ, αφήνοντας να εννοηθεί πω η κόρη του διαχειριζόταν μεγάλες φορολογικές υποθέσεις, ακόμη και αυτές της λίστας Λαγκάρντ. Από τις πρώτες έρευνες της αστυνομίας προέκυψε πως αυτές οι κατηγορίες δεν έχουν βάση και πως το θύμα ως ελεγκτής φορολογικών δηλώσεων δεν είχε αναμειχθεί σε τέτοιας εμβέλειας υποθέσεις.

Mεγάλη εντύπωση προκάλεσε και η στάση του πατέρα μετά τη δολοφονία Τέλος, προκάλεσε εντύπωση η φράση του πατέρα κατά τη διάρκεια της κηδείας που κατηγόρησε ευθέως τη μητέρα του θύματος ότι αυτή φταίει για τον θάνατο της 32χρονης. Είναι προφανές πως κάποιο σοβαρό πρόβλημα απασχολούσε την οικογένεια το οποίο προκάλεσε και αυτές τις ρήξεις ,χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να εντοπίζεται το πρόβλημα αυτό.

Προφανώς οι διωκτικές αρχές ολοκληρώνοντας τον πρώτο κύκλο ανακρίσεων πιθανώς να γνωρίζουν και ορισμένα στοιχεία που δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας. Κοινή πεποίθηση ωστόσο είναι ότι σε αυτήν την υπόθεση υπάρχουν ανεξήγητες λεπτομέρειες.

Διαβάστε επίσης: Ποιος σκότωσε την ελεγκτή της Α’ ΔΟΥ Πειραιά;

Απίστευτες αλληλοκατηγορίες στην κηδεία της 32χρονης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης