Συνολικά 13 ευρωβουλευτές της Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τις Πολιτικές Ελευθερίες και τη Δικαιοσύνη (LIBE) βρέθηκαν τις προηγούμενες μέρες στην Κω και στη Λέσβο, στο πλαίσιο της ετήσιας δράσης τους.

Όπως δήλωσαν, αναγνώρισαν τις προσπάθειες της Ελλάδας στο θέμα της διαχείρισης της προσφυγικής κρίσης. Μάλιστα, όπως είπε ο πρόεδρος της Επιτροπής Πίτερ Νιντερμιούλερ στον Σταθμό Αιγαίου της ΕΡΤ, η Ελλάδα δέχεται συνεχή πίεση για το προσφυγικό και δεν πρέπει να αφεθεί μόνη της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το προσφυγικό είναι ζήτημα που αφορά συνολικά την Ε.Ε. και η πίεση από την Επιτροπή προς τα κράτη- μέλη είναι στην κατεύθυνση να στηριχθεί ακόμα περισσότερο η Ελλάδα» σημείωσε.

Οι συνθήκες διαβίωσης όσων παραμένουν στον καταυλισμό του Κέντρου της Μόριας έχουν βελτιωθεί αισθητά μετά την τοποθέτηση λυόμενων οικίσκων, εξέλιξη που διαπίστωσε και ο Πίτερ Νιντερμιούλερ, ο οποίος έσπευσε να δηλώσει ότι «η Ελλάδα έχει κάνει τεράστια βήματα στη βελτίωση της διαχείρισης της κατάστασης. Εμείς, ως επιτροπή, υπογραμμίζουμε πως η πίεση προς την Ελλάδα είναι συνεχής, γι’ αυτό και δεν θα πρέπει να αφήνεται μόνη της από τα υπόλοιπα κράτη-μέλη».

Στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Λέσβου στη Μόρια μαζί με τους ευρωβουλευτές βρέθηκε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, ενώ σύμφωνα με τον Σταθμό Αιγαίου της ΕΡΤ το αίτημά τους για γρήγορη εξέταση των αιτημάτων ασύλου εξέφρασε στο κλιμάκιο των ευρωβουλευτών αντιπροσωπεία προσφύγων και μεταναστών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, μια άλλη ομάδα υψώνοντας πλακάτ ζήτησε να σταματήσει ο εγκλωβισμός τους στα νησιά του Αιγαίου. Τέλος, κατά την επίσκεψή τους στο Κέντρο οι ευρωβουλευτές ενημερώθηκαν για υπηρεσιακά ζητήματα από την αντιστράτηγο της Ελληνικής Αστυνομίας Ζαχαρούλα Τσιριγώτη και τον συντονιστή του Κέντρου Γιάννη Μπαλπακάκη.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης