Επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ της Πέμπτης στην πλατεία Τελωνείου στο λιμάνι της Μυτιλήνης, μεταξύ ομάδας νεαρών και δυνάμεων της αστυνομίας.

Οι νεαροί προσπάθησαν να φθάσουν στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, όπου ήταν σε εξέλιξη η ομιλία του πρωθυπουργού, αλλά αντιμετωπίστηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες έκαναν χρήση χημικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


(φωτογραφία από  LesvosPost – επεισόδια έξω από το τελωνείο Μυτιλήνης)

Νωρίτερα, κάτοικοι και φορείς της Λέσβου διαδήλωσαν, ζητώντας να βρεθεί άμεσα λύση στο προσφυγικό πρόβλημα και επιπλέον να μη γίνει καμία αύξηση στους μειωμένους συντελεστές του ΦΠΑ από το 17% που είναι μέχρι τις 30 Ιουνίου, στο 24%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Mέχρι τα μεσάνυχτα η ένταση

Όλα ξεκίνησαν αμέσως μετά την ολοκλήρωση του συλλαλητηρίου και της πορείας που πραγματοποιήθηκε αργά το απόγευμα από την πλατεία Σαπφούς με πρόσκληση του συντονιστικού οργάνου των επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων της Λέσβου, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάργηση των χαμηλών συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου αλλά και με αίτημα τον απεγκλωβισμό των 9.000 περίπου προσφύγων και μεταναστών που διαμένουν σε δομές στη Μόρια και στην πόλη της Μυτιλήνης.

Οι διαδηλωτές έφταναν στο φραγμό που είχε δημιουργηθεί με κλούβες των ΜΑΤ στην πλατεία του τελωνείου οπότε και αποχωρούσαν. Τότε εμφανίστηκαν οι νεαροί οι οποίοι επιτέθηκαν στις κλούβες προσπαθώντας να τις ανατρέψουν ενώ πετούσαν κροτίδες και φωτοβολίδες στους αστυνομικούς που βρισκόταν πίσω από το φραγμό.

Ακολούθησαν προσπάθειες να φτάσουν στη γενική γραμματεία όπου η εκδήλωση με ομιλητή τον πρωθυπουργό είχε ολοκληρωθεί και οι πάντες είχαν αποχωρήσει, μέσω των γύρω στενών και πάλι όμως αποκρούστηκαν από δυνάμεις της αστυνομίας.

Τελικά ομαδικά, με πορεία και φωνάζοντας συνθήματα, επέστρεψαν στην πλατεία Σαπφούς και πορεύτηκαν στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην άλλη άκρη της προκυμαίας. Μέχρι και τα μεσάνυχτα επιδίδονταν σε πετροπόλεμο κατά ανδρών της αστυνομίας.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές έγιναν δύο προσαγωγές.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης