«Είναι μεγάλη συκοφαντία όσοι λένε ότι δεν φορολογείται η εκκλησία», σημείωσε σε δηλώσεις του ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος, προσθέτοντας πως «η εκκλησία φορολογείται κανονικά και με αυξημένο ποσοστό κατά 2% επιπλέον απ’ ότι φορολογούνται τα άλλα νομικά πρόσωπα».

Ο μητροπολίτης Μαντινείας σημείωσε ότι η φορολόγηση της εκκλησίας γίνεται επί των ακαθαρίστων εσόδων και όχι επί των καθαρών, ενώ τόνισε ότι, «επομένως αυτοί που λένε ότι δεν φορολογείται η εκκλησία είναι συκοφάντες της εκκλησίας και ψεύτες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφορικά με τα έργα που κάνει η εκκλησία και τα χρήματα που δαπανά για να χτίζει ναούς, αντί να τα δίνει στους φτωχούς, ο μητροπολίτης Μαντινείας είπε, πως αυτοί που λένε αυτά μοιάζουν με τον Ιούδα.

Υπογράμμισε πως «αυτοί που λένε αυτά τα πράγματα δεν έχουν κοινωνική συνείδηση. Κόπτονται για τους φτωχούς, αλλά ποτέ δεν προσφέρουν για τους φτωχούς» και συμπλήρωσε πως, «εκείνοι που συντηρούν και βοηθούν τους φτωχούς, αυτοί είναι κι εκείνοι που δίνουν για να συντηρηθούν οι ναοί».

Οι ναοί είπε, είναι τα μνημεία της πίστεως, είναι η κιβωτός της σωτηρίας του λαού και ο τόπος στον οποίο καταφεύγει ο λαός για να αναζητήσει το Θεό, αλλά τόνισε πως οι ναοί είναι και πολιτιστική κληρονομιά κι οφείλουμε να τους διατηρήσουμε και να τους συντηρούμε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσον αφορά τους φτωχούς, ανέφερε ότι η εκκλησία δεν παρέλειψε ποτέ να τους φροντίζει και να ενδιαφέρεται κι αναφέρθηκε εκτενώς στο κοινωνικό πρόγραμμα «Το καλάθι του πτωχού αδελφού», που υλοποιεί η μητρόπολη Μαντινείας, μέσα από το οποίο κάθε εβδομάδα δίνονται τρόφιμα και ρούχα σε όσους έχουν ανάγκη, ενώ πρόσθεσε ότι η τοπική εκκλησία πληρώνει λογαριασμούς ρεύματος και τηλεφώνου, για να μην διακοπούν σε αναξιοπαθούντες.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στο σπουδαίο έργο που επιτελείται στα ιδρύματα της Μητροπόλεως, τα οποία «μένουν ανοικτά και προσφέρουν έργο χάρη στη φιλανθρωπία των συμπολιτών μας», ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο Δεκάζειο γηροκομείο Τρίπολης όπου φιλοξενούνται 75 ηλικιωμένοι και περιθάλπονται με υψηλού επιπέδου υπηρεσίες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης