Μνημόσυνο για τα εκατοντάδες θύματα του Παλαιστινιακού λαού από τη βάρβαρη και εγκληματική επίθεση των Ισραηλινών κατοχικών στρατευμάτων στη Λωρίδα της Γάζας, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης στην έδρα της Παλαιστινιακής Διπλωματικής Αντιπροσωπείας στην χώρα μας.

Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, εκπροσωπώντας όλη την ευρω-ομάδα του κόμματος παρέστησαν ο Μανώλης Γλέζος και η Σοφία Σακοράφα. Οι δύο ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επέδωσαν στην Παλαιστινιακή Αντιπροσωπεία το ψήφισμα των ευρωβουλευτών του κόμματος, στο οποίο, τονίζεται, μεταξύ άλλων τα εξής:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η συνεχιζόμενη σφαγή των αμάχων στην Παλαιστίνη αποτελεί ένα ανεξίτηλο στίγμα στην ιστορία του κράτους του Ισραήλ. Και οι ηγέτες του το γνωρίζουν πολύ καλά. Όπως η ανθρωπότητα δεν ξέχασε τα Άουσβιτς και τα Νταχάου, έτσι δεν θα ξεχάσει και τη Γάζα, όπως δεν ξέχασε τη Σάμπρα και τη Σατίλα. Όσες φορές κι αν επαναλαμβάνεται ένα έγκλημα κατά του δικαίου και της ηθικής, πρέπει να βρίσκει αντιμέτωπη ολόκληρη την ανθρωπότητα… Η ανοχή του λεγόμενου πολιτισμένου κόσμου στη συνεχιζόμενη σφαγή αποτελεί μια πραγματικότητα που μας κάνει να ντρεπόμαστε και να αγανακτούμε.

Το αναφαίρετο δικαίωμα των Παλαιστινίων να αποκτήσουν κρατική οντότητα αντιμετωπίζεται με επίδειξη τρομακτικής και ασύμμετρης βίας από την πλευρά του Ισραήλ, με την Ευρώπη και τις ΗΠΑ να παρακολουθούν απαθείς τους βομβαρδισμούς σχολείων και νοσοκομείων, την ισοπέδωση οικισμών, τη δολοφονία αθώων. Το έγκλημα αυτό πρέπει να σταματήσει τώρα. Το επιτάσσει η ηθική και ο ανθρωπισμός, το απαιτεί το δίκαιο.»

Από τη πλευρά του, ο πρέσβης της Παλαιστινιακής Αρχής στην Ελλάδα κ. Μαρουάν Τουμπασί, ευχαρίστησε τους ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για την δράση τους και την σθεναρή υποστήριξη του δίκαιου αγώνα του παλαιστινιακού λαού σε Ελλάδα και Ευρώπη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης