Ανταπόκριση: Μπάμπης Πετράκης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Μουντιάλ της Βραζιλίας πέρασε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας και οι διεθνείς μας ποδοσφαιριστές, μετά την καθ’όλα επιτυχημένη παρουσία τους με την Εθνική Ελλάδας στη «χώρα του καφέ» περνούν στιγμές χαλάρωσης, «φορτίζοντας» τις μπαταρίες τους ενόψει της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Εξαίρεση αποτελεί ο Βαγγέλης Μόρας. Όπως αποκαλύπτει το zougla.gr o έμπειρος αμυντικός αμέσως μόλις τελείωσαν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις του με τη «γαλανόλευκη» στο Παγκόσμιο Κύπελλο ταξίδεψε στην Αυστραλία, όχι όμως για διακοπές, αλλά για να δώσει ζωή στον αδερφό του.

Ο μεγαλύτερος αδελφός του, ο Τάκης όπως τον φωνάζουν τα αγαπημένα του πρόσωπα, διαγνώστηκε με καλπάζουσα λευχαιμία τον περασμένο Μάρτιο και ο στόπερ της Ελλάς Βερόνα θα είναι ο δότης στη μεταμόσχευση μυελού των οστών, στην οποία θα υποβληθεί τις επόμενες ημέρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το χρονικό της περιπέτειας του Τάκη Μόρα

Ο Δημήτρης Μόρας είχε έρθει στις αρχές Μαρτίου στην Αυστραλία, για να επισκεφτεί κάποιους συγγενείς.

Κάποια στιγμή αισθάνθηκε αδιαθεσία πήγε στο νοσοκομείο και αφού έγιναν οι απαραίτητες εξετάσεις, οι γιατροί διέγνωσαν ότι πάσχει από μια μορφή καλπάζουσας λευχαιμίας και θα πρέπει να ξεκινήσει άμεσαMε τον αναποκριτή του zougla.gr Μπάμπη Πετράκη χημειοθεραπεία, ενώ παράλληλα του απαγόρευσαν να ταξιδέψει πίσω στην Ελλάδα.

Εισήχθη εσπευσμένα στο νοσοκομείο Άλφρεντ, στην περιοχή Σάουθ Γιάρα της Μελβούρνης, ενώ η σοκαριστική είδηση διαδόθηκε αστραπιαία σε όλη την παροικία.

Η κινητοποίηση της ομογένειας ήταν άμεση. Διοργανώθηκε στα μέσα του Ιουνίου εκδήλωση με το σύνθημα “Save Moras”, ώστε να βοηθήσουν όλοι όσο μπορούν την οικογένεια, να ανταπεξέλθει στα μεγάλα έξοδα της θεραπείας.

Αφού ολοκληρώθηκε ο κύκλος θεραπείας για τον Δημήτρη Μόρα, αποφασίστηκε να υποβληθεί σε μερικές μέρες σε μεταμόσχευση μυελού των οστών. Ο δότης, όπως προαναφέραμε θα είναι, ο αδελφός του Βαγγέλης, ο οποίος βρίσκεται γι‘ αυτόν ακριβώς τον σκοπό στην Αυστραλία από την περασμένη εβδομάδα.

Ο Έλληνας διεθνής όπου σταθεί και όπου βρεθεί,δεν σταματά να ευχαριστεί τους ομογενείς μας για την συμπαράσταση και την αγάπη που δείχνουν στον αδελφό του, ενώ δεν έχασε την ευκαιρία, να επισκεφτεί το ελληνικό σχολείο του Όκλεϊ, οι Άγιοι Ανάργυροι, για να μιλήσει και να φωτογραφηθεί με τους μαθητές, που ξετρελάθηκαν με αυτήν την έκπληξη.

Απαντώντας μάλιστα σε ερωτήσεις των παιδιών, αποκάλυψε ότι σκέπτεται αργότερα, να έρθει να παίξει σε ομάδα της Αυστραλίας, γιατί έχει πολλούς φίλους και συγγενείς εδώ. Προς το παρόν, το ποδοσφαιρικό μέλλον του θα είναι στην Ιταλία και στην Ελλάς Βερόνα.

Για την επίσκεψη του Βαγγέλη Μόρα στο Όκλεϊ Γκράμμαρ, μας μίλησε ο εκπαιδευτικός του Ελληνικού προγράμματος κ. Ηλίας Παναγόπουλος:

Φωτογραφίες: Κώστας Ντεβές

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης