Ρεπορτάζ: Σωτήρης Σκουλούδης

Νέα διάσταση στην υπόθεση με τον επιχειρηματία στον χώρο του τουρισμού, Κ.Κ., η εν διαστάσει σύζυγος του οποίου συνελήφθη το καλοκαίρι στη Φολέγανδρο με κρυμμένη κοκαΐνη στο ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου της μαζί με την υποτιθέμενη «ερωμένη» της, επέρχεται μετά τις καταθέσεις και τα στοιχεία που έχουν προσκομιστεί στη Δικαιοσύνη. Χαρακτηριστικό είναι δε ότι η εν διαστάσει σύζυγος Θ.Ρ. και η φίλη της, μετά τη σύλληψη και την ανάκριση, αφέθηκαν ελεύθερες χωρίς περιοριστικούς όρους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κι ενώ τα δημοσιεύματα εφημερίδων έκαναν λόγο για… «γλαφυρό» σκάνδαλο με την εν διαστάσει σύζυγο να καταφεύγει στο γραφικό νησί με την «ερωμένη» της κάνοντας χρήση ναρκωτικών ουσιών, η ίδια – που όπως αναφέρουν οι δικηγόροι της δεν ρωτήθηκε ποτέ στα συγκεκριμένα ρεπορτάζ – κάνει λόγο για σκευωρία εναντίον της, καταγγέλλοντας ότι ο εν διαστάσει σύζυγός της όταν τον χώρισε βιαιοπράγησε εις βάρος της, την απειλούσε, την εκβίαζε και την παρακολουθούσε με σύγχρονα συστήματα ακόμα και μέσα στο σπίτι της. Το σημαντικότερο δε είναι ότι όπως αναφέρει η Θ.Ρ., ο επιχειρηματίας Κ.Κ., είναι χρόνιος χρήστης ναρκωτικών ουσιών και έβαλε ο ίδιος την κοκαΐνη στο αμάξι της – και κατόπιν προέβη σε καταγγελία – προκειμένου να την «καταστρέψει». 

​Είναι απορίας άξιον το πώς σε συγκεκριμένα «γκρίζα» ρεπορτάζ, που σπιλώνουν άκριτα υπολήψεις, δεν ζητήθηκε καν η γνώμη της αντίθετης πλευράς ή έστω να αναφερθούν οι νομικές διαδικασίες που ρίχνουν φως στην υπόθεσηΣε δήλωση των δικηγόρων της στο zougla.gr, αναφέρεται ότι είναι απορίας άξιον το πώς στα συγκεκριμένα «γκρίζα» ρεπορτάζ, που σπιλώνουν άκριτα υπολήψεις, δεν ζητήθηκε καν η γνώμη της αντίθετης πλευράς, ή έστω να αναφερθούν οι νομικές διαδικασίες που ρίχνουν φως στην υπόθεση. Το γεγονός άλλωστε, εξηγούν, ότι το θέμα έφτασε στον Τύπο με συγκεκριμένη αναφορά περί… ομοφυλοφιλικών σχέσεων (οι δύο φίλες το αρνούνται κατηγορηματικά), που αυτό σίγουρα δεν είναι αντικείμενο δικογραφίας και άρα του ρεπορτάζ, είναι ενδεικτικό της πηγής πληροφόρησης.

Συγκεκριμένα, όπως ισχυρίζεται η Θ.Ρ. πριν από το περιστατικό της σύλληψης στη Φολέγανδρο, ο… οξύθυμος σύζυγός της, αρνούμενος να δεχτεί την αποχώρησή της από τον έγγαμο βίο, είχε προβεί σε ακραίες ενέργειες εναντίον της και, όπως αναφέρει, καθότι ο ίδιος ήταν χρήστης ναρκωτικών, θα του ήταν πολύ εύκολο να «στήσει» μια τέτοια σκευωρία εναντίον της, τοποθετώντας κοκαΐνη στο αμάξι της και «δίνοντάς την» στη συνέχεια στην αστυνομία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως αναφέρει στην κατάθεσή της, όπου επικαλείται μαρτυρίες από το δικαστήριο για την επιμέλεια του παιδιού της, την οποία και κέρδισε η ίδια:

«Άπαντα τα ανωτέρω, δηλαδή τόσο ο οξύθυμος και επιθετικός χαρακτήρας του αντιδίκου όσο και οι εξαρτήσεις του από το αλκοόλ, το ποτό και τον τζόγο, επιβεβαιώνονται τόσο από τα προσκομιζόμενα μηνύματα του κινητού τηλεφώνου στα οποία με εξυβρίζει και με απειλεί όσο και από τις ένορκες καταθέσεις των μαρτύρων μου, τις οποίες προσκόμισα στο ανωτέρω δικαστήριο και οι οποίες μαρτυρούν τον άστατο και επικίνδυνο χαρακτήρα αυτού.

Άλλωστε, ο ίδιος έχει παραδεχτεί και σε εμένα, μέσω γραπτών μηνυμάτων στο skype, τα οποία και σας προσκομίζω ότι είναι χρήστης ναρκωτικών ουσιών και ότι προτίθεται να απεξαρτηθεί. Μάλιστα, προκειμένου όπως μου εδήλωσε να κερδίσει εκ νέου την εμπιστοσύνη μου, απεδέχθη να υποβάλλεται σε τοξικολογικές εξετάσεις ώστε να ελέγχω την πρόοδό του».

Στη συνέχεια αναφέρεται στις απειλές που δεχόταν καθώς και στις ηλεκτρονικές παρακολουθήσεις, οι οποίες έχουν διαπιστωθεί (και αφαιρεθεί) από τις αρμόδιες αστυνομικές υπηρεσίες:

«Όταν ο εν διαστάσει σύζυγός μου βρισκόταν υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών και αλκοόλ γινόταν ιδιαίτερα βίαιος και είχαν λάβει χώρα διάφορα περιστατικά στα οποία είχα σπάσει τα έπιπλα του σπιτιού, με είχε κλειδώσει μέσα στο σπίτι και δεν με άφηνε να βγω, είχε διαλύσει με πέτρες ένα αυτοκίνητο κ.ά. Μάλιστα, την τελευταία ημέρα της κοινής μας ζωής με είχε απειλήσει με τις φράσεις «Θα σε σκοτώσω και θα σε βάλω στον ασβέστη. Σε μια εβδομάδα δεν θα υπάρχει ίχνος από το DNA σου».

​Η υπόθεση της σύλληψης για κατοχή των ναρκωτικών στη Φολέγανδρο είναι… «περίεργη», κατά τη γνώμη και των ανακριτικών οργάνων, αναφορικά με τον «ανώνυμο» πληροφοριοδότη ο οποίος κατήγγειλε το γεγονός από τη Νέα Πέραμο»Ο εν διαστάσει σύζυγός μου διακατέχεται από την εμμονή της καταστροφής μου και εξ αυτού του λόγου συνεχίζει να με παρενοχλεί με κάθε τρόπο. Γνωρίζοντας την διεύθυνση της νέας μου κατοικίας, έχει αναθέσει σε ιδιωτικούς ντετέκτιβ την παρακολούθησή μου εντός και εκτός αυτής, γεγονός το οποίο έχω διαπιστώσει σε περισσότερες από μια περιστάσεις.

Διακατέχεται δε από τέτοια εμμονή εναντίον μου ώστε έχει προβεί ακόμα και σε εγκατάσταση συστημάτων ηχητικής παρακολούθησης (κοριών) εντός των τηλεοράσεων της οικίας στην οποία πλέον διαμένω, ακόμα και συστημάτων εντοπισμού (GPS) εντός του αυτοκινήτου μου, τα οποία έκπληκτη εντόπισα και έχουν απεγκατασταθεί αρμοδίως. Τα ως άνω μου έχει, δε, επιβεβαιώσει και ο ίδιος ο καθ’ ου σε μεταξύ μας γραπτές συνομιλίες ενώ συνεχίζει έως και σήμερα να μου αποστέλλει εξυβριστικά, συκοφαντικά και απειλητικά μηνύματα στο κινητό μου τηλέφωνο και στο ηλεκτρονικό μου ταχυδρομείο.

»Έκτοτε, ζω υπό καθεστώς συνεχούς φόβου και τρόμου όχι μόνο για την σωματική ακεραιότητα εμού και του τέκνου μου αλλά και για την ίδια μου τη ζωή αφού μέχρι και τη σήμερον ο καθ’ ου συνεχίζει ανενόχλητος την παραβατική συμπεριφορά του ενώ διατείνεται σε γνωστούς, φίλους και συγγενείς ότι «δεν θα ξεμπερδέψω εύκολα μαζί του» και ότι «θα με κυνηγάει μέχρι να πεθάνει».

«Τοποθέτησε τα ναρκωτικά στο αμάξι μου για να με κατηγορήσει»

Η υπόθεση της σύλληψης για κατοχή των ναρκωτικών στη Φολέγανδρο είναι… «περίεργη», κατά τη γνώμη και των ανακριτικών οργάνων, αναφορικά με τον «ανώνυμο» πληροφοριοδότη ο οποίος κατήγγειλε το γεγονός από τη Νέα Πέραμο, όσο και λόγω του γεγονότος ότι η τάπα του ρεζερβουάρ της βενζίνης δεν κλειδώνει στο συγκεκριμένο μοντέλο, κι έτσι οποιοσδήποτε θα μπορούσε να τοποθετήσει ότι ήθελε εκεί. Οι συλληφθείσες άλλωστε αφέθηκαν ελεύθερες χωρίς περιοριστικούς όρους.

Η απολογία των κατηγορούμενων:

Η Θ.Ρ. σημειώνει ότι δεν γνώριζε τίποτα για τα ναρκωτικά και αναφέρει επίσημα ότι ο εν διαστάσει σύζυγός της ήταν χρήστης και «γνώστης» αυτής της παράνομης δραστηριότητας:

Η ίδια ισχυρίζεται ότι ο Κ.Κ. τοποθέτησε τα ναρκωτικά για να την κατηγορήσει. 

Η Θ.Ρ. στην κατάθεσή της, μεταξύ άλλων ζητάει να γίνει έρευνα δαχτυλικών αποτυπωμάτων στην τάπα της βενζίνης, προκειμένου να αποδειχτεί ποιος τοποθέτησε τα ναρκωτικά:

«Προφανώς, όμως, εκείνος μη φοβούμενος την Δικαιοσύνη συνέχισε ανενόχλητος την παραβατική συμπεριφορά του και τις έκνομες ενέργειές του και εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι ευρισκόμασταν στις θερινές μας διακοπές στην Φολέγανδρο αποφάσισε να μας παγιδεύσει σε μία πλεκτάνη που ο ίδιος έστησε. Λόγω δε των διασυνδέσεων που έχει με τον χώρο των ναρκωτικών λόγω της χρόνιας έξης του αλλά και της οικονομικής του επιφάνειας κατάφερε να μας παρακολουθήσει και να εξεύρει κάποιον ο οποίος να τοποθετήσει τις εν λόγω ναρκωτικές ουσίες στην τάπα της βενζίνης, γεγονός που αποδεικνύεται και από τα κάτωθι στοιχεία:

»Όπως οι ίδιοι οι αστυνομικοί του σταθμού της Φολεγάνδρου μας εδήλωσαν , η πλήρης καταγγελία είχε ως εξής: Ένας κύριος, ο οποίος διαμένει κατά τα λεγόμενά του στη Νέα Πέραμο, δήλωσε στην άμεσο δράση ότι, η σύζυγός του, η οποία παραθέριζε στο εν λόγω νησί, προσεγγίστηκε, την 25η.08.2016 από δύο γυναίκες που επέβαιναν στο ανωτέρω αναφερόμενο όχημα, οι οποίες τις πούλησαν ναρκωτικές ουσίες. Στη συνέχεια την επόμενη ημέρα τηλεφώνησε και πάλι στην άμεσο δράση και ανέφερε για άλλη μία φορά το περιστατικό δηλώνοντας επιπροσθέτως ότι τα ναρκωτικά κρύβονται στην τάπα της βενζίνης.

»Εξ αυτού δε του λόγου όταν οι αστυνομικοί μας σταμάτησαν για έλεγχο κατευθύνθηκαν απευθείας στο εν λόγω σημείο χωρίς να ψάξουν το υπόλοιπο όχημα.

»Όπως προκύπτει από την από 28.08.2016 έκθεση ένορκης εξέτασης του αστυνομικού, η τάπα της βενζίνης όπου βρέθηκαν οι ναρκωτικές ουσίες, στο συγκεκριμένο όχημα ανοίγει ακόμα και όταν το αμάξι είναι κλειδωμένο, δηλαδή η ίδια η τάπα δεν κλειδώνει.

»Από το ανωτέρω συνάγεται ότι ο οποιοσδήποτε θα μπορούσε να έχει πρόσβαση στο εν λόγω σημείο και να τοποθετήσει εντός τις ναρκωτικές ουσίες.  Αν γίνει δακτυλοσκοπικός έλεγχος στις συσκευασίες, στο κουτί ή στον μαγνήτη που ευρέθησε δεν θα φανούν δικά μας δαχτυλικά αποτυπώματα».

Στη φαρέτρα των επιχειρημάτων της Θ.Ρ. σχετικά με την παραπάνω κατηγορία προστίθεται το γεγονός ότι πρόσφατα έγινε αστυνομικός έλεγχος στο όχημα της κολλητής της φίλης Α.Γ., μετά από αντίστοιχη ανώνυμη καταγγελία περί ύπαρξης ναρκωτικών στη σέλα της μηχανής της. Οι αστυνομικοί στην περίπτωση αυτή δεν βρήκαν τίποτα, και όπως ισχυρίζεται η ίδια η εξεταζόμενη, το γεγονός συνδέεται με το ότι δέχεται απειλές εδώ και πολύ καιρό από τον Κ.Κ., για τον λόγο ότι διατηρεί τη φιλική σχέση με την πρώην σύζυγό του. 

Η υπόθεση έχει πολύ δρόμο μπροστά της. Η Θ.Ρ. θα υποβάλλει μήνυση για ψευδή καταμήνυση, συκοφαντική δυσφήμηση και κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στον πρώην σύζυγό της, ενώ ζητάει και την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου.

Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον…

Δήλωση των δικηγόρων για τα «συκοφαντικά» δημοσιεύματα στον Τύπο

Οι δικηγόροι της Θ.Ρ., σε δήλωσή τους στο zougla.gr, καταγγέλλουν τα «ανυπόστατα και άκρως συκοφαντικά δημοσιεύματα που σκοπό έχουν να κρατήσουν το θύμα σιωπηλό και τρομοκρατημένο μέσω της ντροπής και των ενοχών».

Η δήλωση αναλυτικά:

«Σε απάντηση των ανυπόστατων και άκρως συκοφαντικών δημοσιευμάτων που αβασάνιστα επέλεξαν να δημοσιεύσουν ορισμένοι δημοσιογράφοι, λησμονώντας την βασική και στοιχειώδη αρχή της δημοσιογραφικής δεοντολογίας περί ισότιμης μεταχείρισης και ενημέρωσης της άλλης πλευράς, δηλώνουμε ότι είμαστε ευτυχείς που όλες αυτές οι κατασκευασμένες και ψευδείς καταγγελίες του εν διαστάσει συζύγου, δεν βρήκαν κανένα έρεισμα στα έμπειρα ώτα των φυσικών μας δικαστών, οι οποίοι πολύ γρήγορα κατάλαβαν ποιο είναι το πραγματικό θύμα στην συγκεκριμένη υπόθεση και ποιος ο κακοποιητικός δράστης, ο οποίος, μέχρι σήμερα, δρα ανενόχλητος δημιουργώντας κλίμα τρομοκρατίας, έντονου φόβου και απελπισίας στο θύμα του.

»Στα πλαίσια της ανωτέρω συμπεριφοράς, ήτοι της νοοτροπίας που ενδημεί στις ημέρες μας, ειδικά αν συνδυάζεται με μεγάλο πλούτο, του ότι «μπορώ να κάνω οτιδήποτε, να χειρίζομαι τους ανθρώπους με τον χειρότερο τρόπο και να μένω ατιμώρητος» εντάσσεται και η προσπάθεια διάλυσης κάθε υποστηρικτικού πλαισίου που προσπαθεί να δημιουργήσει το θύμα, ώστε τελικά να μείνει αβοήθητο και εύκολη λεία στα χέρια του. Η υπόθεση δεν αφορά, όμως, μόνο τις δικαστικές αίθουσες. αν και μπορεί εύκολα να εκτραχυνθεί και να έχει ανυπολόγιστες συνέπειες για το θύμα, αφορά και όλη την κοινωνία.

»Ως εκ τούτου και λόγω της μεγάλης κοινωνικής σημασίας του φαινομένου, ως Δικηγόροι τονίζουμε ότι οι κακοποιητές κάθε κλίμακας δεν πρέπει να χαίρουν της ανοχής μας. ούτε να βρίσκουν διέξοδο μέσω δημοσιευμάτων που σκοπό έχουν να κρατήσουν το θύμα σιωπηλό και τρομοκρατημένο μέσω της ντροπής και των ενοχών. Το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι πάντα να καθιστούμε σαφές ότι τέτοια περιστατικά δεν γίνονται δεκτά μέσα στις οικογένειές μας, μέσα στις ομάδες μας, μέσα στον κοινωνικό ιστό. Και αυτό είναι μία πρωταρχική υποχρέωση του Τύπου.

Οι Δικηγόροι,
Μίνα Καούνη – Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου».

Σημείωση: Τα ονόματα των εμπλεκομένων είναι στη διάθεση της ηλεκτρονικής μας εφημερίδας και δεν δημοσιεύονται καθώς εκκρεμούν οι δικαστικές αποφάσεις.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης