Εντυπωσιασμένος έμεινε ο Αλέξης Τσίπρας από το ρομπότ που έχει σχεδιάσει και συναρμολογήσει ο Παναγιώτης Γιαλαμάς, μαθητής της Γ΄ γυμνασίου από τη Νάουσα.
Κατά τη διάρκεια της βόλτας που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας στο περίπτερο 14, του τράβηξε το ενδιαφέρον το ρομπότ που έφτιαξε ο Παναγιώτης Γιαλαμάς, λέγοντάς του χαριτολογώντας πως είναι έτοιμος για το πανεπιστήμιο. Το συγκεκριμένο ρομπότ – από ανακυκλώσιμα υλικά – ονομάζεται Atom κι έχει τη δυνατότητα κινήσεων, αλλά και ομιλίας.
«Είναι ένα ανθρωπόμορφο ρομπότ, το όνομά του είναι Atom και κάνει κάποιες λειτουργίες. Μπορεί να σηκώνει το χέρι του, να κινεί το κεφάλι του, να μιλήσει αναπαράγοντας κάποιες ηχογραφημένες εκφράσεις μέσω Bluetooth, να προχωρήσει μέσω ενός αισθητήρα κι εάν το χαϊδέψουμε στο κεφάλι, κουνάει τα μάτια του» ανέφερε στο Seleo ο Παναγιώτης Γιαλαμάς.
Η διαδικασία κατασκευής του ρομπότ κράτησε σχεδόν έναν χρόνο.
«Ήταν αρκετά δύσκολη η διαδικασία, ειδικά κάποια κομμάτια. Το ρομπότ Αtom το έφτιαξα στη Β’ γυμνασίου» τόνισε ο μαθητής.
Το πρώτο ρομπότ το έφτιαξε όταν φοιτούσε στην Α’ γυμνασίου.
«Ασχολούμουν και μου άρεσε η ενασχόληση με τα ηλεκτρονικά και μετά είδα πως η ρομποτική συνδυάζεται με τα ηλεκτρολογικά και ηλεκτρονικά. Έφτιαξα στην Α’ γυμνασίου για εργασία στο μάθημα της τεχνολογίας ένα ρομπότ. Στο ΝΟΕΣΙΣ πήγα με το δεύτερο ρομπότ, στο 10ο μαθητικό συνέδριο πληροφορικής» συμπλήρωσε.
Για το ενδιαφέρον του Αλέξη Τσίπρα τόνισε πως «δεν ένιωσα κάτι περίεργο. Θα τους εξυπηρετήσω όλους και θα δείξω το ρομπότ τι ακριβώς κάνει. Τον ευχαριστώ για το ενδιαφέρον. Του άρεσε το ρομπότ. Στο τέλος, όταν με ρώτησε τι τάξη πάω, μου είπε πως είμαι έτοιμος να πάω κατευθείαν στο πανεπιστήμιο».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης