Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

Μπαράζ συλλήψεων για κατοχή και διακίνηση λαθραίου καπνού και τσιγάρων σημειώθηκε αυτές τις ημέρες σε περιοχές του Πειραιά από άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, η αρχή έγινε την Τρίτη 17 Απριλίου, όταν αστυνομικοί παρατήρησαν τις ύποπτες κινήσεις μίας οδηγού ταξί στην περιοχή της Καλλίπολης και θέλησαν να την ελέγξουν. Αυτό που κίνησε το ενδιαφέρον των αστυνομικών είναι το γεγονός ότι όταν το όχημα -Toyota Avensis- σταμάτησε, από τα πίσω καθίσματα βγήκαν δύο υπήκοοι Πακιστάν, οι οποίοι άρχισαν να ξεφορτώνουν μία μεγάλη νάιλον σακούλα και μία τσάντα από το πορτμπαγκάζ. 

Τελικά, όπως αποδείχθηκε από την αστυνομική έρευνα, η οδηγός εκτελούσε χρέη delivery λαθραίων τσιγάρων μεταφέροντας την… πραμάτεια των Πακιστανών στη λαϊκή αγορά της περιοχής. Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι από την έρευνα που διεξήγαγαν αστυνομικοί της Ασφάλειας Πειραιά στην οικία των Πακιστανών στη Νίκαια εντοπίστηκαν μέχρι και τετράδια, στα οποία αναγράφονταν στοιχεία πελατών, ποσότητες τσιγάρων και καπνών καθώς και τα έσοδα της «επιχείρησής» τους. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι συλλήψεις όμως δεν σταμάτησαν εκεί. Την επόμενη ημέρα, Τετάρτη 18 Απριλίου, εντοπίστηκε στην περιοχή Μανιάτικα αποθήκη με μεγάλη ποσότητα λαθραίων καπνικών προϊόντων, τα οποία ήταν έτοιμα να διοχετευθούν -και αυτά- στη λαϊκή. Και σε αυτήν την περίπτωση συνελήφθησαν δύο Πακιστανοί, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν 293 κούτες τσιγάρα και 467 συσκευασίες με καπνό. 

Τέλος, την Πέμπτη, άνδρες της ΔΙΑΣ Πειραιά προχώρησαν στη σύλληψη ενός Αλβανού, ιδιοκτήτη περιπτέρου έξω από τον ΗΣΑΠ Πειραιά, στο οποίο ανευρέθησαν μεγάλες ποσότητες λαθραίων τσιγάρων και καπνών. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης