Ελληνικές ιστοσελίδες έχουν μπει τα τελευταία εικοσιτετράωρα στο στόχαστρο Τούρκων χάκερ, οι οποίοι έχουν επιδοθεί σε μια σειρά από επιθέσεις, αποστέλλοντας το ίδιο μήνυμα: «Έλληνες, μπορούμε να σας ρίξουμε στη θάλασσα, όπως κάναμε και στο παρελθόν».

«Ελλάδα ξεχνάς γρήγορα, ρίξαμε στη θάλασσα τους προγόνους σας, θα το ξανακάνουμε» ήταν επί της ουσίας το μήνυμαΤην περασμένη Δευτέρα, όπως έγινε γνωστό, οι χάκερ «χτύπησαν» την ιστοσελίδα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ανάρτηση που εμφανιζόταν στην πρώτη σελίδα του πρακτορείου, οι χάκερ έκαναν σαφή αναφορά στους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς που βρίσκονται στην Ελλάδα και δεν έχουν εκδοθεί στην Τουρκία.

Παράλληλα, απειλούσαν ευθέως τη χώρα μας, καλώντας την «να μην ξεχνάει το παρελθόν της» και «να μην υποθάλπει τρομοκράτες».

«Ελλάδα ξεχνάς γρήγορα, ρίξαμε στη θάλασσα τους προγόνους σας, θα το ξανακάνουμε» ήταν επί της ουσίας το μήνυμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγές από το ΑΠΕ ανέφεραν ότι η ανάρτηση κατέβηκε άμεσα, ενώ τεχνικοί του πρακτορείου το τελευταίο 48ωρο είχαν ενδείξεις για πιθανό «χακάρισμα» και βρίσκονταν σε επιφυλακή.

Tην επίθεση καταδίκασε η ΕΣΗΕΑ.



Επίθεση στην ιστοσελίδα της Suzuki

Το ίδιο μήνυμα εμφανίστηκε το βράδυ της Δευτέρας και στην ιστοσελίδα της Suzuki, με το οποίο επαναλαμβάνονταν οι απειλές των Τούρκων με αφορμή την υπόθεση των οκτώ αξιωματικών.

Νωρίτερα και με αφορμή την επίθεση στο ΑΠΕ ο γενικός διευθυντής του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, Μιχάλης Ψύλλος, είχε εκτιμήσει ότι οι κυβερνοεπιθέσεις θα αυξηθούν εν όψει των τουρκικών εκλογών.

«Χάκαραν» ακόμη τρεις ιστοσελίδες

Το ίδιο μήνυμα εμφανίσθηκε και στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας Χάντμπολ Ελλάδος. Στο μήνυμα υπήρχε ευθεία αναφορά στην υπόθεση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών, αλλά και στον Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο ο Ταγίπ Ερντογάν θεωρεί ενορχηστρωτή της απόπειρας πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου του 2016. «Ελλάδα ξεχνάς γρήγορα, ρίξαμε στη θάλασσα τους προγόνους σας, θα το ξανακάνουμε» ανέφερε και πάλι το μήνυμα.

Αντίστοιχες επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν στην ιστοσελίδα του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού, αλλά και στην ηλεκτρονική εφημερίδα «Ρεθεμνιώτικα Νέα».

Περίπου δύο μήνες πριν από τη διεξαγωγή των εκλογών και στη σκιά των εντάσεων που δημιουργήθηκαν σε Αιγαίο και κυπριακή ΑΟΖ ο φανατισμός βαθαίνει και εκδηλώνεται με διάφορους τρόπους.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται και οι διαδικτυακές επιθέσεις εναντίον ελληνικών sites. Την ίδια ώρα, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες βρίσκονται σε επιφυλακή για τυχόν έξαρση τέτοιου είδους επιθέσεων.

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης