Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

Περισσότερα από τρία κιλά κοκαΐνη που βρίσκονταν σε ταχυδρομικό δέμα κατάσχεσαν τα στελέχη του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών και Όπλων του ΣΔΟΕ. 

Ειδικότερα, έπειτα από συνεργασία του ΣΔΟΕ με τις βελγικές τελωνειακές αρχές και με το Συντονιστικό Όργανο Δίωξης Ναρκωτικών-Εθνική Μονάδα Πληροφοριών (Σ.Ο.Δ.Ν-Ε.Μ.Π), οργανώθηκε συντονισμένη επιχείρηση ελεγχόμενης μεταφοράς ταχυδρομικού δέματος, κατόπιν σχετικής έγκρισης της εισαγγελέως εφετών Αθηνών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το δέμα, το οποίο προερχόταν από Βρυξέλλες και είχε τελικό προορισμό τη χώρα μας, περιείχε 3 κιλά και 68 γραμμάρια κοκαΐνη. 

Δείτε video που εξασφάλισε το zougla.gr

Το μεσημέρι της Δευτέρας 15 Οκτωβρίου εμφανίστηκε σε τοπικό κατάστημα διανομής δεμάτων των ΕΛΤΑ ένας 34χρονος Έλληνας, ο οποίος ζήτησε να παραλάβει το συγκεκριμένο ταχυδρομικό δέμα με την κοκαΐνη χρησιμοποιώντας πλαστό δελτίο αστυνομικής ταυτότητας με στοιχεία κατόχου τα αναγραφόμενα επί του δέματος ως στοιχεία παραλήπτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά την παραλαβή του, υπάλληλοι του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών επενέβησαν ακινητοποιώντας τον 34χρονο και προχώρησαν στη σύλληψή του.

Από την έρευνα που ακολούθησε διαπιστώθηκε ότι ο συγκεκριμένος άνδρας σε προηγούμενο χρονικό διάστημα είχε παραλάβει τουλάχιστον άλλο ένα ταχυδρομικό δέμα με επακριβώς ίδια στοιχεία χρησιμοποιώντας το ίδιο πλαστό δελτίο αστυνομικής ταυτότητας. Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε εις βάρος του οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα πρωτοδικών Αθηνών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης