Επανερχόμενος στο θέμα που τον είχε φέρει σε ευθεία αντιπαράθεση με τον υπουργό Δικαιοσύνης, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Νίκος Σακελλαρίου είπε με νόημα πως απαντά για τελευταία φορά στους υπαινιγμούς κυβερνητικών παραγόντων ότι οι δικαστές αποφεύγουν τον έλεγχο του πόθεν έσχες.

«Δεν κρυπτόμεθα, τόνισε, πίσω από το ανέλεγκτο της δικαστικής κρίσης. Εφαρμόζουμε το δίκαιο με βάση το σύνταγμα. Και δεν δεχόμεθα επεμβάσεις σε εκκρεμείς υποθέσεις. Θα σταθούμε στο ύψος μας. Σε ότι αφορά το περίφημο ζήτημα του πόθεν έσχες, οι δικαστές υποβάλλουν πάντα δηλώσεις και θα συνεχίσουν να υποβάλλουν. Δεν είμαστε εκτός νόμων στη δικαιοσύνη. Σε λίγες ημέρες θα δημοσιευθεί και η τελευταία απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για να λήξει το εν λόγω θέμα», τόνισε ο κ. Σακελλαρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Προέδρος του Αρείου Πάγου Βασίλης Πέππας, από την πλευρά του, κάλεσε τους δικαστές να συνεχίσουν «απερίσπαστοι το έργο της δικαιοσύνης προς χάριν των πολιτών» .  «Μην σας φοβίζει το βάρος μην σας πτοούν οι δυσκολίες” είπε αναφερόμενος στις παθογένειες που μαστίζουν τη λειτουργία της δικαιοσύνης μίλησε για την υπερφόρτωση της δικαιοσύνης τονίζοντας ότι «μόνον στο Εφετείο της Αθήνας βρίσκονται σε εξέλιξη 280 δίκες μεταξύ των οποίων πολλές με πολυάριθμους κατηγορουμένους».

Για το κύρος της δικαιοσύνης και την ανεξαρτησία της μίλησε και η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου αλλά και εκπρόσωποι άλλων δικαστικών ενώσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης