Τον Άκη Τσοχατζόπουλο κατονομάζει ο εξάδελφός του, Νίκος Ζήγρας, ως τον άνθρωπο που έδινε τις εντολές για τη διακίνηση των χρημάτων από τις μίζες των εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Ο Νίκος Ζήγρας, απαντώντας σε ερωτήσεις της εισαγγελέως της έδρας για το αν επιβεβαιώνει όσα είπε χθες ο συνήγορός του περί βαλίτσας με χρήματα που προορίζονταν για την αγορά της Δεινοκράτους, όχι μόνο «έδειξε» τον πρώην υπουργό, αλλά προχώρησε ακόμη ένα βήμα, κατηγορώντας τον ότι εκείνος επέλεγε τα ακίνητα που αγοράζονταν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως είπε, του παραδόθηκε από τον Κύπριο πρώην υπουργό Ντίνο Μιχαηλίδη η βαλίτσα με τα χρήματα, την οποία πήγε στο γραφείο του Άκη Τσοχατζόπουλου την περίοδο όπου αγοράστηκε το ακίνητο στη Δεινοκράτους (1998).

«Ο κ. Τσοχατζόπουλος την άνοιξε μπροστά μου στο γραφείο του και είδα ότι είχε μέσα 80 εκατ. δραχμές. Εγώ δεν ήξερα ούτε καν πού βρισκόταν το ακίνητο» είπε ο κ. Ζήγρας.

Ο εξάδελφος του πρώην υπουργού υποστήριξε, επίσης, πως ούτε η Bluebell ούτε η Torcasso επέλεγαν αυτά τα ακίνητα. «Αυτά ήταν υπόδειξη του κ. Τσοχατζόπουλου» τόνισε, για να προσθέσει ο συνήγορός του πως όλες οι εντολές έρχονταν από τον κ. Τσοχατζόπουλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Όσα έχει υποστηρίξει ο Νίκος Ζήγρας και κυρίως η ομολογία του για μετρητά επιβεβαιώνουν ένα κύκλωμα χρημάτων που βλέπαμε ότι χάνονται» είπε ο μάρτυρας Παναγιώτης Βλάχος.

Ο πρώην γενικός διευθυντής εξοπλισμών του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας Γιάννης Σμπώκος παρεμβαίνοντας υποστήριξε πως τα 25 εκατ. δολάρια που δόθηκαν από τη ρωσική εταιρεία ANTEY, προμηθεύτρια των TOR M1, προς την Drumilan, που είχε αναλάβει τα αντισταθμιστικά, προβλέπονταν στη σύμβαση που είχαν συνάψει μεταξύ τους.

«Αν δεν ήταν το 10% των 250 εκατ. δολαρίων που πιστώθηκαν στη ρωσική εταιρεία ΑΝΤΕΥ από το ΥΠΕΘΑ, θα ήταν άξιον απορίας» επεσήμανε – μεταξύ άλλων – ο Γιάννης Σμπώκος.

Ο Νίκος Ζήγρας μίλησε και για εικονικές αγοραπωλησίες ακινήτων, λέγοντας πως: «Η Bluebell είμαι εγώ. Δεν πληρώθηκε κανένα τίμημα για την πώληση της Δεινοκράτους».

Πρόεδρος: «Δηλαδή, καλύπτετε κάποιο πρόσωπο;»

Ζήγρας: «Ήταν εικονική η πώληση της Δεινοκράτους στον Οικονομίδη».

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης