Δεν πρόκειται να θριαμβολογήσω για την επιτυχία της διαδικτυακής ψηφοφορίας στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα.

Ούτε ρεσιτάλ υποκριτικής μετριοφροσύνης πρόκειται να δώσω. Η χαρά και η ικανοποίησή μου, για μία ακόμα επιτυχία στο εύστοχο ζύγισμα της επιλογής των πολιτών, είναι δεδομένη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μία επιτυχία που την χρεώνονται πρώτα οι πολίτες, οι οποίοι εμπιστεύτηκαν τα προσωπικά τους δεδομένα στο zougla.gr και αποτελούν το στατιστικό δείγμα των 10.000 ατόμων που ψηφίζουν, αμέσως μετά η επιστημονική ομάδα που τα επεξεργάζεται και τέλος οι συνεργάτες μας, οι οποίοι με πολύ κόπο κάθε φορά επιμελούνται υπεύθυνα το όλο εγχείρημα.

Ναι, είναι αλήθεια ότι δύο μόλις εικοσιτετράωρα πριν από το δημοψήφισμα προηγείτο το «ΟΧΙ» με βραχεία κεφαλή. Η διαφορά δεν ξεπερνούσε τις τρεις εκατοστιαίες μονάδες.

Τα δύο τελευταία εικοσιτετράωρα άλλαξε άρδην το σκηνικό, μετά τις χυδαίες και απροκάλυπτες πλέον επιθέσεις του συνόλου σχεδόν των μέσων και φυσικά μετά την εμφάνιση των πολιτικών βρικολάκων του παρελθόντος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτούς που ο κόσμος τους έχει εμέσει και παρ’ όλα αυτά συνεχίζουν να εμφανίζονται επί σκηνής. Η επιτυχία της μέτρησης του zougla.gr έγκειται στην ευλυγισία του μεγάλου δείγματος που διαθέτει και την ταχύτητα που αυτό ανταποκρίνεται στο κάλεσμά μας, με ένα απλό sms.

Το δείγμα του τελευταίου εικοσιτετραώρου έδειξε τη διαφορά, αναγκάζοντας ακόμα κι εμάς να το αμφισβητήσουμε αφού άνοιξε την ψαλίδα πάνω από 15 εκατοστιαίες μονάδες!

Αυτός ήταν ο λόγος που δημοσιοποίησα το tweet για υπεροχή του ΟΧΙ» πάνω από δέκα μονάδες. Εκ του ασφαλούς επομένως λειτούργησα, βασιζόμενος σε ένα εργαλείο ισχυρό και αξιόπιστο, σεβαστό αργά αλλά σταθερά από όλους…

Θλιβερή και η στάση κάποιων Δημάρχων, οι οποίοι υποτίθεται ότι αφουγκράζονται την καθημερινότητα των πολιτών, αλλά κατορθώνουν να παραμένουν σε απόλυτη αναντιστοιχία με το κοινό αίσθημα.
Κλασικό παράδειγμα η περίπτωση Μπουτάρη στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος αφού «λούστηκε» το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, είχε το κουράγιο να στείλει και επιστολή στον πρωθυπουργό…

Για τους εκδότες και τους καναλάρχες δεν χρειάζεται να πω κουβέντα. Έβαλαν την ουρά στα σκέλια κατά το κοινώς λεγόμενο, κάνοντας στροφή 180 μοιρών.

Για τους δημοσιογράφους-«πιστόλια» των εκδοτών επίσης δεν χρειάζεται να αναφέρω κάτι περισσότερο. Αρκεί να ρίξετε μια ματιά στα πρωτοσέλιδα της Κυριακής και θα καταλάβετε.

Τώρα όταν εμείς θα ασκούμε κριτική και θα ελέγχουμε την εξουσία, εκείνοι -είμαι σίγουρος- θα την υμνούν για να περισώσουν τη δική τους εξουσία, την οποία παράνομα και καταχρηστικά χρησιμοποίησαν εναντίον της κοινής γνώμης.

Ελπίζω ότι δεν θα τους ξεχάσετε. Ούτε εσείς, ούτε η κυβέρνηση…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης