«Ξεκινήσαμε να κάνουμε μία ειρηνική διαμαρτυρία, καθώς η ΔΕΗ προχώρησε την Πέμπτη σε νέα διακοπή της ηλεκτροδότησης στο ναυπηγείο, με αποτέλεσμα να υπάρχει σοβαρό πρόβλημα για τον κόσμο που εργάζεται στις εγκαταστάσεις» τόνισε το πρωί, μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρόεδρος των εργαζομένων του ναυπηγείου της Σύρου, Μάνθος Ευάγγελος, με αφορμή τη σημερινή κινητοποίηση εργαζομένων του ναυπηγείου που πραγματοποιήθηκε στο λιμάνι, όπου το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο BLUE STAR NAXOS δεν μπορούσε να δέσει.

Αναφορικά με τη διακοπή της ηλεκτροδότησης σημείωσε: «Το ναυπηγείο είχε ένα έργο του Πολεμικού Ναυτικού και είχαμε έρθει σε μία συμφωνία με τη ΔΕΗ. Ωστόσο, η ΔΕΗ απέστειλε έγγραφο προς την επιχείρηση να προβεί σε διακανονισμό, κάτι που δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα, προκειμένου η επιχείρηση να συνεχίσει να λειτουργεί. Η διοίκηση του ναυπηγείου είναι ανύπαρκτη τους τελευταίους τέσσερις μήνες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η απάντηση της ΔΕΗ

Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές της ΔΕΗ, η επιχείρηση χρωστά συνολικά στη ΔΕΗ 1,2 εκατ. ευρώ. Τον Αύγουστο του 2016 η ΔΕΗ προχώρησε σε διακοπή εκπροσώπησης του μετρητή της εταιρείας, ωστόσο στη συνέχεια το ναυπηγείο ηλεκτροδοτήθηκε εκ νέου με αφορμή την ανάθεση από το Πολεμικό Ναυτικό επισκευαστικών εργασιών.

Η συμφωνία προέβλεπε την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας για τέσσερις μήνες, με εκχώρηση προς τη ΔΕΗ των εσόδων από τη σύμβαση του ΠΝ. Μετά την παρέλευση του τετραμήνου, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η ΔΕΗ ζήτησε από το Νεώριο να προχωρήσει σε διακανονισμό της οφειλής, αίτημα στο οποίο δεν υπήρξε ανταπόκριση. Έτσι, έγινε η διακοπή της παροχής και το επόμενο βήμα θα είναι και πάλι η παύση της εκπροσώπησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης